Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGenel

Kırıkkale’de girişimcilere coğrafi işaret eğitimi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen eğitimde girişimcilere Coğrafi işaret, marka ve patent konularında bilgi verildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen eğitimde girişimcilere Coğrafi işaret, marka ve patent konularında bilgi verildi.

DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası üye eğitim faaliyetleri kapsamında Coğrafi İşaret konusu ağırlıklı marka, patent eğitimi gerçekleştirildi. Prowe Patent Kurucusu Cihan Mesçi tarafından verilen eğitime TOBB Kırıkkale Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler İcra Komiteleri üyeleri katıldılar. Eğitimde katılımcılara Coğrafi İşaret nedir, hangi ürünler için coğrafi işaret tescili alınabilir, türleri nelerdir, geleneksel ürün nedir, coğrafi işaretli ürün nasıl anlaşılır, kimler başvuru yapabilir, faydaları nelerdir gibi konularda detaylı bilgiler verildi.

kirikkalede-girisimcilere-cografi-isaret-egitimi2.jpg

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ

Eğitimde detaylı bilgiler veren uzmanlar “Bilindiği üzere coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adları ülkemizin milli ve kültürel değerlerinin korunması, ekonomik gelişim, ihracat gelirlerinin arttırılması, kırsal kalkınma, kadın istihdamının desteklenmesi, tüketicinin korunması gibi önemli konularda hizmet etmektedir. Coğrafi işaret ve geleneksel ürün adlarından beklediğimiz bu faydaların en yüksek seviyeye çıkarılması, etkin bir denetim sisteminin kurulmasıyla mümkündür. Kamu kurumlarının uhdesinde olan piyasa gözetim ve denetimi dışında kalan ve her bir coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı için tescil ile belirlenen denetim merciinin görevlerini tam olarak yerine getirmesi, gerek üreticiler gerek tüketiciler için son derece önemlidir” ifadelerine yer verdiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x