Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

KIRIKKALE’DE HASAT SEZONU BAŞLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Merkez, Delice, Çerikli ve Keskin bölgesinde Arpa hasadı başladı

Kırıkkale’de 2019 yılı hububat hasat sezonu arpalarla başladı. Hasat sezonunun üretici ve tüccar camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bol bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

 

REKOLTE YÜKSEK

Yağışlı bir ilkbahar dönemi yaşayan Kırıkkale´de 2019 yılı hasat dönemi başladı. Sezonun başlamasıyla birlikte değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, “Kırıkkale merkez, Delice, Çerikli ve Keskin ilçesinin bazı bölgelerinde arpa hasadıyla 2019 yılı sezonunu açmış bulunuyoruz. Bu yıl ürünlerimiz olumlu denebilecek seviyede bir dönem geçirdi. Kış mevsiminde ve ilk baharda yağışlar istenilen seviyede gerçekleşti. Toprağın nem oranı olumlu seviyede kaldı. Bu durumun ürünlerimizin rekoltesine olumlu yansımasını bekliyorduk ve öyle de oldu. 2019 hasat sezonunda rekoltede bir sıkıntı gözükmüyor. İlk hasatlarda rekoltenin istenilen seviyede olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

SÜNE YOĞUNLUĞU GÖZLENİYOR

Yağışların hasat sezonunu olumsuz etkilediğine de değinen Başkan Sümer “Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte ilimiz son günlerde yağışlı havanın etkisinde kaldı. Bu durum hasadı olduğu gibi süne ilaçlamasını da olumsuz etkiliyor. Bölgemizde süne ile mücadele her ne kadar yoğun bir şekilde sürse de süne yoğunluğu nedeniyle bu yılki ürünlerin büyük bölümünde süneye rastlanacağı tahmin ediliyor. Bu durum tabi ki ürünün kalitesini olumsuz etkileyecek ve bu kalite düşüklüğü de fiyata yansıyacaktır” ifadesini kullandı.

 

TMO ALIMLARA BAŞLAYACAK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun hasat sezonu için bütün hazırlıklarını yaptığını ve alımlara önümüzdeki hafta itibariyle başlamasını beklediklerini belirten Başkan Sümer, TMO’nun 9 alım merkezi ve 1 tane ELÜS’de alımların yapacağını kaydetti. Hububat alım fiyatlarının birinci grup için 1.350 TL, ikinci grup için 1.275 TL, Arpanın 1.100 TL ve yemlik buğdayın 1.125 TL olarak açıkladığını vurgulayan Başkan Sümer, alımların bu fiyat üzerinden yapılacağını kaydetti. Başkan Sümer “2019 yılı hasat sezonunun ülkemize, ilimize, üreticimize ve tüccarımıza hayırlı bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x