Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

718 hindisi selde telef oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Önceki gün Sulakyurt genelinde etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan sel ev, işyeri ve ekili alanlara zarar verirken, ilçede Hindicilik yapan Mahmut Pınar’ın 718 hindisi selde telef oldu.

Son günlerde Kırıkkale genelinde etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan sel beraberinde zararları da getirdi. Özellikle Sulakyurt ilçesinde büyük zararlara neden olan sel bir taraftan yollara zarar verirken, diğer taraftan ekili alanlara da zarar verdi. Selin ulaşıma kapadığı Sulakyurt-Kırıkkale yolu yeniden ulaşıma açılırken, sel kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan Mahmut Pınar’ın kümeslerine de büyük zarar verdi. Oluşan selle birlikte Pınar’a ait 730 hindiden 718’i boğularak telef oldu. Sadece 12 hindisini kurtarabilen Pınar yetkililerden yardım istedi.  Telef olan hindilerin başında büyük üzüntü yaşayan Mahmut Pınar, “730 hindiden sadece 12 tanesini kurtarabildik. Mahsulün gitmesine üzülmüyorum ama hayvanların telef olmasına üzülüyorum” ifadesini kullandı.

BİLDİK “YARALARIMIZI SARACAĞIZ”

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, selden zarar gören bölgelerde inceleme yaptı. Başkan Bildik, “Dün gece aniden bastıran sel neticesinde birçok evimizi su bastı. Tarlalarımızda bulunan mahsuller selin altında kaldı. Şu an yanında bulunduğumuz dere birçok tarlanın su altına kalmasına neden oldu. Biz bugün yine korkuyoruz yağmur geliyor, bu derenin ıslahının yapılması gerekiyor. Devlet Su İşleri yatırım planına almıştı, bir an önce buranın yatırım planından çıkması gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda yaralarımızı saracağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x