Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kırıkkale’de Mevlid-i Nebi coşkusu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mevlit kandili tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de coşku ile idrak edildi. Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber efendimizin doğum gününü idrak etmek için Nokta Cami’sini dolduran vatandaşlar, dua ve niyazda bulundu.

DUA VE NİYAZDA BULUNULDU
Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber efendimizin doğum gününü idrak etmek için akşam namazının ardından kentin en büyük camilerinden olan Nokta Cami’sini dolduran vatandaşlar, dua ve niyazda bulundu. Son Peygamber Platformu Kırıkkale İl Temsilcisi İbrahim Şerbetcioğlu cami çıkışında yaptığı açıklamada Mevlit Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileklerinde bulunduğunu söyledi.

EN İNCE DETAYA KADAR ÖĞRENMELİYİZ
Müslüman olarak yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i her fırsatta daha iyi anlamak için çaba gösterdiklerini belirten Şerbetçioğlu, “Kur’an-ı Kerim’i anlamak için tefsirler okuyoruz, değişik kaynaklardan istifade ediyoruz. İlk müfessir peygamber efendimizdir. Peygamberimizin hadisleri, sünnetleri bizatihi onun hayatı Kur’an-ı Kerim’in tefsiri mahiyetindedir. Kur’an-ı Kerim’in ete kemiğe bürünmüş hali peygamber efendimizdir. Dolayısıyla kitabımız Kur’an-ı Kerim’i anlayabilmemiz için peygamberimizi de son derece iyi anlamalı hayatını en ince detaya kadar öğrenmeliyiz.” dedi.

 

ÇOK İYİ ANLAMAK DURUMUNDAYIZ

Düzenlenen kandil programı etkinlikleri sayesinde Hz. Muhammed’in daha detaylı olarak tanınması gerektiğini hatırlatan Şerbetçioğlu, şunları kaydetti: “Özellikle bu kandil, Mevlid-i Nebi kandili hepimize bu şuuru vermelidir. Peygamberimizi daha iyi anlamak, onun hayat tarzını, dünya görüşünü, dünya ve ahiret görüşünü iyice özümsemek ve kitabımızı daha detaylı kavrayabilmemiz için peygamberimizi çok iyi anlamak durumundayız.

 

GÜL SUYU, HURMA VE KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI.

Son Peygamber Platformu olarak peygamber efendimizi anlamak ve anlatabilmek için her kandil gecesinde efendimizin hayatıyla ilgili çeşitli konulara dair temaları halkımıza tanıtmaya  çalışıyoruz. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim’e başvurduğumuzda anlayamadığımız bir konuda peygamber efendimizin hadislerine bakmamızın gerekliliğine, peygamber efendimizin hadis ve sünnetlerinin ehemmiyetinin dini, İslam’ı yaşamak için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz.” Nokta Cami’sinde İl Müftülüğü ve Son Peygamber Platformu’nun ortaklaşa olarak düzenlediği program kapsamında camiye gelen vatandaşlara kılınan yatsı namazının ardından Kartal Emlak ve İnşaat Genel Müdürü İlhan Kartal tarafından gül suyu, hurma ve kandil simidi dağıtıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x