Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale’de Musluklardan Lağım Kokulu Su Akıyor

Kırıkkale’nin bazı noktalarında musluklardan akan suda koku olduğu şikayetleri üzerine Kırıkkale Belediyesi, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin bazı noktalarında musluklardan akan suda koku olduğu şikayetleri üzerine Kırıkkale Belediyesi, konuya ilişkin açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, Kesik Köprü Barajı’nda yosunlaşma oranlarında artış olduğu bu durumun ise koku ve tat değişikliğine neden olduğu belirtildi.

KOKUNUN KAYNAĞI YOSUNLAŞMA
Kırıkkale’nin farklı noktalarından musluklardan akan sularda koku ve tat değişikliği yaşandı. Değişikliği fark eden vatandaşlar ise Kırıkkale Belediyesi’ne şikayette bulundu. Durumu araştıran Kırıkkale Belediyesi ise söz konusu kokuya ilişkin açıklama yaptı. Koku ve tat değişiminin kaynağının yosunlaşma olduğunu belirten Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizin tamamında olmamak ile birlikte kısmi mahallerde musluklardan akan suda koku olduğu yönünde tarafımıza şikâyetler gelmesi sebebiyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, özellikle kurak geçen kış ayı nedeniyle şehrimize su temin etmiş olduğumuz Kesik Köprü Barajı’nda yosunlaşma oranlarında artış olduğu gözlenmektedir. Bu durumun; tesislerimizde üretilen suyun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan kalitesine olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte, bahse konu durum, koku, tat gibi estetik parametrelerde değişkenliğe sebep olabilmektedir.”

SU KULLANIMINA ENGEL VERİYE RASTLANMADI
“Şikâyete konu olan bölgelerden gerek belediyemiz ekiplerince gerekse İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce sürekli numuneler alınmakta ve analizler yapılmaktadır. Türk standartları ve uluslararası standartlar (Dünya Sağlık Teşkilatı, Çevre Koruma Ajansı, Avrupa Birliği) çerçevesinde yaptığımız analizler neticesinde, suyun kullanılabilirliğine engel olacak hiçbir veriye rastlanılmamaktadır.”

KISA SÜRE İÇERİSİNDE SONA ERMESİ BEKLENİYOR
“Sıcaklıkların ve su tüketiminin oldukça yükselmeye başladığı bu günlerde ekiplerimiz her zamankinden daha fazla gayret ve özen ile çalışmalarını sürdürmekte, Kırıkkale’mize düzenli ve kesintisiz olarak sağlıklı suyu ulaştırmak için tedbirlerini almaktadır. Musluk sularında ki koku depolarımızda yaptığımız ilave klorlama/dezenfeksiyon işlemi ile kısa sürE içerisinde sona ermesi beklenmektedir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Average
5 Based On 1
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
BirHatun
BirHatun
11 Mayıs 2023 20:49

1 günde mi yosun kokusu bastı yedik tmm

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x