Gündem

Kırıkkale’de Siberay Ekipleri 8 Nitelikli Dolandırıcılık Olayına Müdahale Etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kırıkkale’de bir haftalık süre içerisinde 8 nitelikli dolandırıcılık olayına müdahale etti.

HABER: YELİZ ERDEM

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı SİBERAY ekipleri, Ulusal ve uluslararası platformlarda, siber güvenlik, teknoloji kullanımı, sosyal medya kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda farkındalık oluşturarak; internet, ekran, teknoloji bağımlılığı gibi kişiye ve topluma zarar veren alışkanlıklarla, siber zorbalıkla ve her türlü siber suçlarla eylem daha oluşmadan mücadele ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü, bir haftalık sürede Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce icra edilen çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Siberay ekipleri tarafından bir haftalık süre içerisinde 14 Adet Dijital Materyal İncelendi. Ekipler tarafından, 39 adet Kullanıcı/Kişi Tespiti yapılırken, 1 Adet Bilişim Sistemine Girme olayı ve 8 Adet Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili işlem başlattı.

Diğer taraftan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 Siberay faaliyeti yapıldığı ve 590 kişiye bilgilendirme işlemleri gerçekleştirildiği bildirildi. Programın amacının, toplumun her bir ferdinin interneti ve teknolojiyi güvenli, faydalı, etkili şekilde kullanmalarını sağlamaya yönelik faaliyetler, içerikler, çalıştaylar, çevrimiçi ve çevrimdışı konferanslar, ürünler geliştirerek vatandaşlarımızın farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılmasına katkıda bulunmak olduğu vurgulandı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Siber Zorbalığa karşı her daim görevde olduğu kaydedildi.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu