GündemKırıkkale

Kırıkkale’de Umreciler dualarla uğurlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere yola çıkan umre kafilesi için Nur cami önünde uğurlama töreni düzenlendi.

KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Kırıkkale’den kutsal topraklara gidecek umre kafilesi için Nur Cami önünde program düzenledi. Kırıkkale İl Müftü V. Ahmet Ekiz’in yaptığı duanın ardından umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. Ekiz “Çıktığınız bu yolculuk farklı bir yolculuk, yolculuğun en güzeli, peygamberlere giden, Allah’a giden, kendi iç dünyamıza giden yolculuktur. Sizler, Rahman’ın ve Rasulullah’ın birer misafirisiniz. Bu yolculuk herkese nasip olacak bir yolculuk değildir. Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah’ın rızasını gözetmektir. Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin. İki cihan serveri Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ayak bastığı kutsal toraklara bizlerden selam götürün, duaların kabul olunduğu o mübarek beldelerde Alem-i İslam’a, bizlere, devletimize, milletimize dua ediniz” dedi. Yapılan duanın ardından umreciler otobüslerle yakınları ile vedalaşarak yola çıktı.
Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu