Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kırıkkale’deki çocuklar artık geleneksel oyunlar oynayacak

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında, 300 öğretmene geleneksel çocuk oyunları konusunda eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, görev yaptıkları okullarda çocuklara bu oyunları öğretecekler.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında, 300 öğretmene geleneksel çocuk oyunları konusunda eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, görev yaptıkları okullarda çocuklara bu oyunları öğretecekler..Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim kapsamında geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaştırılması amacıyla kent genelinde 300 öğretmene eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler görev yaptıkları okullarda çocuklara geleneksel çocuk oyunları konusunda eğitim verecek.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARININ DAHA DA YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde yaygınlaştırılan geleneksel çocuk oyunları sayesinde öğrenciler okul bahçelerinde farklı oyunlarla tanıştırılıyor.
Bu kapsamda Kırıkkale’de geleneksel çocuk oyunlarının daha da yaygınlaştırılması ve bu oyunların özellikle de okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle tanıştırılması amacıyla köklü bir çalışma başlatılarak önce işe öğretmenlerin eğitilmesiyle başlanıldı.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-10-03-36-50b59c38.jpg

300 ÖĞRETMENE 5 GÜN SÜREYLE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

Farklı okullarda görev yapan yaklaşık 300 öğretmene 5 gün süreyle teorik ve uygulamalı eğitim verilerek öğretmenler oyunlar konusunda bilgilendirildi. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Kırıkkale Lisesinin çok amaçlı spor salonunda geleneksel çocuk oyunlarıyla ilgili hizmetiçi eğitimi alan öğretmenlerle bir araya geldi. Burada bir grup öğrencinin de katıldığı oyunları izleyen Aydın, verilen eğitimlerle ilgili formatör öğretmenler Rıfat Savrun, Osman Emre Delice, Murat Uluyüz ve Yasin Demirel’den bilgi aldı, bazı oyunlara da katılarak hakemlik yaptı. Ziyaretin ardından açıklama yapan Aydın, geleneksel çocuk oyunlarının çocukların gelişimlerine önemli katkılar sağladığını söyledi.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-10-03-37-8e7bd506.jpg

100 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNUNUN NASIL OYNANDIĞI KONUSUNDA BİLGİLER VERİLDİ

Kentte geleneksel oyunların her geçen gün daha da yaygınlaştırıldığını hatırlatan Aydın: “Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren, Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar okullarımıza ulaştırıldı. Bu konudaki gayretlerimiz artarak devam ediyor. Okul bahçelerimiz ve salonlarımız renkleniyor ve bu renkli alanlarda öğrencilerimiz yeni yeni oyunlarla buluşturuluyor.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-10-03-39-052c7242.jpg

AMAÇ, KÜLTÜREL DEĞERLERİN GELECEK NESİLLERE AKTARILARAK YAŞATILMASI

Aydın, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasında geleneksel çocuk oyunlarının etkili olduğunu belirterek, “Çocuk oyunları, çocukların etkili öğrenme ve gelişmelerine gözle görülür bir katkı sağlıyor. Oyun kuralları sayesinde çocuklar, akranlarıyla ve yaşadıkları çevredeki insanlarla daha etkili iletişim kurmayı öğreniyor, temel becerilerini de geliştirmiş oluyor. Özelliklerini fark eden çocuklar, kendilerini bu sayede geliştirmiş oluyorlar. Bugün burada eğitici formatör öğretmenleri, eğitime katılan diğer öğretmenlere oyunların tüm detaylarını uygulamalı olarak öğretiyorlar. Hepimizin bildiği ama unuttuğumuz mendil kapmaca, sek sek, tombik, 3 taş ve 9 taş gibi oyunlar, çocukların da katılımı ile eğlenceli bir ortamda öğrenme imkanı sağlanmış oldu. Öte yandan mayıs ayı içerisinde de il genelinde çocuk oyunlarıyla ilgili bir şenlik planlamamız var. Şenlik sayesinde şehrimizde çocuk oyunları kapsamında farklı bir atmosfer yaşayacağız.”Aydın, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları sayesinde çocukların dijital ortamlardan da uzaklaştıklarını ve bu sayede doğal ortamlarda daha çok vakit geçirdiklerini sözlerine ekledi. Aydın’a, Müdür Yardımcısı Hamza Aygün ve Şube Müdürü Ali Güder de eşlik etti.

whatsapp-gorsel-2024-03-08-saat-10-03-37-24cc7823.jpg

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x