Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleSağlık

Kırıkkaleliler, gribe karşı bunu içiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son günlerde havaların giderek soğuması ve grip salgınlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar bu salgından korunmak için çeşitli arayışlar içerisinde giriyor. Ihlamur, ayva çayı derken son günlerde Kırıkkaleliler, karabiberli süt tüketimini artırdı. Kırıkkaleli vatandaşlar, karabiberli sütün gribe karşı bağışıklığı güçlendirdiği belirterek bu karışımı kullanıyor.

BARBAK BARDAK TÜKETİLİYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de havalar soğumaya başladı. Özellikle son günlerde grip ve soğuk algınlığına bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte acil servisler adeta dolup taşıyor. Grip ve diğer soğuk algınlığı hastalıklarına karşı etkili bir doğal çözüm olarak bilinen karabiberli süt, Kırıkkale arasında bardak bardak içiliyor.

ÖKSÜRÜĞE YOL AÇABİLİR

Kırıkkale’de, grip ve soğuk algınlığına karşı etkili bir doğal çözüm olarak bilinen karabiberli süt, yerel halk arasında bardak bardak içiliyor. Karabiberli süt, süt ve karabiberin özel bir kombinasyonunu içerir ve yüzyıllardır çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılıyor.
Bu eşsiz içecek, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmede etkili olabilir. Karabiberin antibakteriyel ve antiviral özellikleri, enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olabilir ve öksürüğü gidermeye destek sağlayabilir. Balgam söktürücü özellikleri sayesinde ise öksürük sorunlarına çözüm sunabilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE KATKI SAĞLIYOR

Ayrıca, karabiberli sütün içerdiği karabiber, uyarıcı bir baharat olmasına rağmen süt ile karıştırıldığında yatıştırıcı bir etki yaratabilir. Bu özellik, uyumadan önce rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, içerdiği antioksidan özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkıda bulunabilir. Karabiberin ağrı kesici özellikleri de baş ağrısı, kas ağrısı ve diş ağrısı gibi çeşitli ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Kırıkkaleliler, bu içeceği sıkça tüketerek hem sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemekte hem de kış aylarında soğuk algınlığına karşı doğal bir destek elde ediliyor.
Haber: Yeliz Erdem

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu