Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’nin Fidanları

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen “Kırıkkale Fidanları” Projesi sertifika töreni yapıldı. Projede emeği geçenlere tebrik eden Kırıkkale Velisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Geleceğin büyük Türkiye’si için emin adımlar atmak istiyorsak çocuklarımızı çağın gereklilikleriyle donatmalıyız” diye konuştu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen “Kırıkkale Fidanları” Projesi sertifika töreni yapıldı. Projede emeği geçenlere tebrik eden Kırıkkale Velisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Geleceğin büyük Türkiye’si için emin adımlar atmak istiyorsak çocuklarımızı çağın gereklilikleriyle donatmalıyız” diye konuştu.

 

4 BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinin proje sahibi olduğu, Güvenli hayat ve güvenli gelecek için, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı projesinin kapanış programı yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, il protokolü, proje koordinatörleri ve öğrenciler katıldı. 2015 yılından başlayan ve yaklaşık 7 yıl süren proje kapsamında 4 bin 500 çocuk ve gence ulaşıldı. Konuşmaların ardından projeye katılan çocuk ve gençlere katılım sertifikaları dağıtıldı.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇ NÜFUSUMUZ

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu “Dünyada ülkelerin bazı zenginlikleri vardır. Bazıları madenleri çıkartırlar zengin ve kuvvetli olurlar, bazılarının topraklarından petrol, bazlılarınkinden uranyum, bazılarının başka varlıkları vardır kendilerini güçlü ve zengin hissettiren. Ama nüfus faktörü genç nüfusa hakim olma bu bütün güç unsurlarının içerisinde belki de en kıymetli olanıdır. Bizde milletler içerisinde her ne kadar hızlı yaşlanmaya başlasak ta çevremizdeki ve Avrupa’ya göre genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Eskinin deyimiyle nicelik değil nitelikli, donanmış, kendisini çağın gerekleriyle donatmış bir genç nesle sahibiz.  Çocuk ve gençlerimizin fazla olmasını ben birazda atom enerjisine benzetiyorum. Eğer biz bunanla yeterince meşgul olamazsak başka bir istikamette milletimizin geleceğine tehdit olabilir. Ama bu büyük kuvveti, büyük enerjiyi, bu potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirirsek, çocuklarımıza milliyetperverlik, vatanperverlik, toplum için daha fazla fedakarlık, bireysellikten uzaklaşma veya çağın hastalıklarından uzak kalmayı becerebilirsek biz geleceğe daha kuvvetli adımlarla ilerleyeceğiz demektir” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI ÇAĞIN GEREKLİLİKLERİYLE DONATACAĞIZ

Vali Tekbıyıkoğlu “Şimdi dünya bizim çocukluğumuzdaki dünya gibi değil. Şimdi ki dünyada daha büyük tehditler var. Dünyanın bir tarafından başlayan bir akım dünyanın diğer bir tarafına çok hızlı bir şekilde ulaşıyor. Günümüzde çocuklarımızın bilgiye ulaşmaları her ne kadar kolaysa da menfi şeylere de ulaşmaları o denli kolaylaştı. Bu münasebetle çocuklarımızı bu hastalıklardan uzak tutulması, onların daha donanımlı hale gelmeleri için her kurum üzerine düşeni yerine getirmek zorunda. Bu projemizde bunlardan bir tanesi. Bu projemizle 4 bin 500 çocuğumuza ulaşmış durumdayız. Projeyle çocuklarımızın kendilerini geliştirebilecekleri kurs ortamları, ekrandan uzaklaşabilecekleri, daha çok sosyal hayatın içerisinde olabilecekleri fırsatlar sunuldu. Kimilerine İngilizce kursu, kimilerine masa tenisi kursu, kimilerine enstrüman kursları yapıldı. Geleceğin büyük Türkiye’si için emin adımlar atmak istiyorsak çocuklarımızı çağın gereklilikleriyle donatacağız, aynı zamanda yazılımlarını da ayarlamak durumundayız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

PROJENİN KONUSU VE AMACI

Program, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçladı. HABER: Mehmet Erkoç

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x