Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’ye Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in harekete geçirdiği Yeşil Vadi Projesi kapsamında, söz konusu alana 22 kilometre olmak üzere Türkiye’nin en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.

TAMAMLAMAK VALİ YUNUS SEZER’E NASİP OLDU

90’lı yılların ortalarında gündeme gelen ve bir çok kez uygulanmaya çalışılan ‘Tellioğullar’nın mı yoksa Seferoğulları’nın mı olacak’ esprilerine de sebep olan Yeşil Vadi konusunda nihayet somut adımlar atılmaya başlandı. Geçtiğimiz yıllarda Güçbirliği toplantılarında bir çok kez ele alınan, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından bile sözü alınan ve sürüncemede kalan Yeşil Vadi projesini tamamlamak Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’e nasip oldu. Kırıkkale halkını doğal güzelliklerle buluşturmanın amacında olan Vali Yunus Sezer, yapmış olduğu çalışmalarla projeyi yeniden hayata geçirdi.

DERE YATAĞI TEMİZLENİYOR, ÜST YAPI YAKINDA BAŞLIYOR

İlk etapta Yahşihan-Hacıballı Köyü ile Ankara – Kırıkkale karayolu arasında uygulanacak olan proje konusunda bölge de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Taş tahkimatı tamamlanan ve DSİ iş makinalarının dere yatağını temizlemekte oldu proje de, ekipler yakın zamanda üst yapı çalışmalarına başlayacak.

22 KİLOMETRELİK TÜRKİYE’NİN EN UZUN BİSİKLET YOLU

Nehir boyunca Yahşihan Demiköprü’ye kadar uzanacak olan projede vitamin barlar, piknik alanları, yürüyüş yolları, restoranlar, çocuk parkları olacak. Ayrıca söz konusu alana  22 kilometre olmak üzere Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu yapılacak. Nehir boyunca doğal güzellikler eşliğinde uzun bir bisiklet yolu vatandaşların hizmetine sunulacak.

AİLELER HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE ZAMAN GEÇİRECEK

Güvenliğin üst düzeyde olacağı Yeşil Vadi’ye gelen aileler huzur içinde zaman geçirebilecek. Golf arabaları ve ATV’lerle bölge de devriye gezecek olan güvenlik görevlileri, amacı dışında giriş yapmak isteyenlere izin vermeyecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x