Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Kırıkkale’yi kanser olmaktan kurtaracağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Belediye Başkan A. Adayı Ali Çakır güzetemiz ziyaretinde, yoğun bir ekip çalışması ile hazırlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Projelerinin detaylarını daha sonraki süreçlerde açıklayacağını ifade eden Çakır, “Kırıkkale’yi kanser olmaktan kurtaracağız” dedi. 

‘KİM OLURSA OLSUN BORULARI DEĞİŞTİRMELİ’‘Kırıkkale’yi kanser olmaktan kurtaracağız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ve Genel Yayın Yönetmeni Nisan Çalışkan ile seçim sürecini değerlendiren Çakır, Kırıkkale’nin en önemli sorununun ise asbestli borular olduğunu söyledi. Sözde içme suyunun geçtiği asbestli boruların insan sağlığını büyük zararları olduğunu ifade eden Çakır şunları söyledi; “Kırıkkale’nin en büyük sorunu içme suyudur. Arıtma tesisinin ırmak suyuna elverişli arıtma tesisi olmadığı görülmektedir. Öte yandan asbestli borular sağlığımızı tehdit ediyor. İnşallah bu görev nasip olursa Kırıkkale’yi kanser olmaktan kurtaracağız. Ben yada bir başkanı her kim olursa olsun bu konuya hassasiyetle yaklaşmalı” dedi.

‘OTOPARK SORUNUNA YER ALTI ÇÖZÜMÜ’

Çakır projeleri hakkında detaylı bilgiler vermedi ama yoğun ekip çalışmaları ile hazırlanan projeleri şöyle sıraladı; “Kırıkkale’nin oktopark sorunu kanayan yaradır. Kırıkkale’de araç sayısı 30 binin üzerinde, merkezde 5 bin araçlık sıkıntıyı yer altı otaraparklarla çözümü sağlanacaktır. Kırıkkale’mizde 33 muhtarlık bulunmaktadır. Muhtar irtibat büroları yapılarak, belediye personeli verilerek halkın belediyeyle ilgili işleri yerinde takip edilecektir.  Kültür merkezlerinin artırılması sağlanacaktır.

‘SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ SERGİLEYECEĞİZ’

Kırıkkale’de merkezden geçen DDY için çalışmalar yapılacaktır.  Spor kompleksleri arıtılarak Kırıkkalespor’a destek verilecektir.  Yaşlı bakım evlerinin açılmasını ve kimsesizleri bir çatı altında toplayarak Sosyal Demokrat Belediyeciliği örneği sergilenecektir.  Belediyemizin halen kamu ve kamu kuruluşlarına borcu bulunmaktadır. Sıkı bir mali disiplin uygulanarak ödenmesi hedeflenmektedir. Meydanlar genişletilip, çoğaltılacaktır.

İMAR PLANINA REVİZYON

Mevcut imar yetersizdir. Revizyon imar planı biran önce yapılacaktır.  Çöp toplama bedeli çok yüksek. Çöp işi yeniden belediye bünyesine alınacaktır.  Arıtma tesisinin enerji bedeli çok büyük külfetler oluşturmaktadır.  Beten, büz, asfalt şantiyeleri tekrar faaliyete geçecektir.  Ekmek fabrikası faaliyeti kalitesi ve kapasitesi artırılacaktır.  Üniversite öğrencileri, sosyal ve kültürel faaliyetlerle merkeze çekilecektir.

ALİ ÇAKIR KİMDİR?

1963 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1983-85 yıllarında vatani görevini tamamladıktan sonra, 1985-89 yılları arasında Kırıkkale Belediyesi, 1989-1994 İl Özel İdaresi, tekrar 1994-2010 yılları Kırıkkale Belediyesi’nde sırasıyla Özel Kalem Müdürlüğü, İktisat ve Küşat Müdürlüğü, İdari ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2010 yılında olağan kongrede CHP Kırıkkale İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu