Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KIRIKKALE’Yİ TANIMAYAN ÜNİVERSİTELİ KALMAYACAK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

6 aylık çalışma programını değerlendiren Rektör Aslan;

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atadan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan görevdeki ilk 6 ayını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Göreve başlar başlamaz köklü değişikliklere imza atan Rektör Aslan kısa, orta ve uzun vadeli çalışma programı belirlediklerini, 1 yıl içerisinde 11 projenin neticeleneceğine vurgu yaptı. Şehir ve üniversite bütünleşmesi yönünde de adım attıklarını belirten Rektör Aslan, Kırıkkale’yi tanımayan üniversiteli öğrenci kalmayacağını söyledi.

 

HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, görevde bulundu6 ay içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Dün yerel basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Aslan, yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kırıkkale’nin 4 yılsonunda farklı bir üniversite göreceğini dile getiren Rektör Aslan, öğrenci ve öğretim eleman hareketliliğini artırması için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyledi. Üniversite olarak kısa, orta ve uzun vadeli projeler hazırladıklarını anlatan Aslan, 3 aylık sürenin verimli geçtiğini söyleyerek, “1 yıl içerisinde yapacağımız hedeflerimiz var. Bunlar Dijital Üniversiteye dönüşmek. KÜSİ Akademik ve Sektör Kurullarını kurmak (14/12/2018’de kuruldu). Uluslararası anlaşma sayısını artırmak. Teknokent ek alanının başvurusunu yapmak. Birinci sınıfların şehri görmesini sağlamak. Engellilere hippoterapi için ve öğrencilerimize yönelik Binicilik Eğitim Tesisini kurmak. Üniversitenin ilgili bölümlerinde şehir/ülke sathında en az birer proje başlatmak. Silah ihtisas OSB için yatırımcılar ile görüşmek. Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek. Ulusal kuruluşlar ile anlaşmalar yapmak. Bölüm akreditasyonlarını sağlamak” ifadesini kullandı.

 

4 BİN 500 ÖĞRENCİ ŞEHRİ GEZİYOR

Öğrencilerin şehri tanımasıyla ilgili faal olarak 4 bin 500 öğrencinin Mayıs ayı içerisinde şehre ineceğini söyleyen Aslan, “Bu öğrencilerimizin 700’ü şehrimizi tanıdı. Geri kalan öğrencilerimiz ise Mayıs ayı içerisinde şehrimizi görmüş olacak. Birinci sınıf öğrencilerimizin hiç biri ben şehri görmedim demeyecek. Bunun için yetkili kurumlar ile görüştük. Kurumlar öğrencilerimizi alarak şehir merkezini gezdiriyorlar. Öğrenci şehre bir insin şehrin dinamiklerini görmesini istiyoruz. Ben programımı yaparak öğrencilerimizi şehir merkezine gönderiyorum. Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek istiyoruz. Hippoterapi Merkezi çalışmamız olacak. Engellilere hippoterapi için ve öğrencilerimize yönelik Binicilik Eğitim Tesisini kurmak için çalışmalarımıza başladık. Özel Eğitim Bölümünü hizmete sunduk. Görme, İşitme, Zihin Engelliler Eğitimi, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalları olarak hizmet verecek” sözlerine yer verdi.

 

14 MART’TA KIRIKKALE’YE GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI GELECEK

Kırıkkale’de öğretmenlere yönelik projelerin yapıldığını, Keskin ilçesinin de pilot bölge olarak seçildiğini dile getiren Aslan, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere yüksek lisans yapma zorunluluğu getirdi. Bununla ilgili olarak ilk aksiyonu Üniversitemiz yaptı. Hemen çağrıya çıkarak organize ettik ve protokol yaptık. O protokol çerçevesinde Keskin’de ki 240 öğretmen lisansüstü çalışma yapacak. Bununla ilgili 9 tane tezde 61 tane kayıt olmuş. Hedefimiz arkadaşlarımızın hepsinin gelip yapmasıdır” diye konuştu. 14 Mart’ta Kırıkkale’ye girişimci işadamlarının geleceğini söyleyen Aslan, “İşadamlarımız buraya gelip birkaç proje ile ilgileneceklerini söylediler. İstanbul’dan bir yatırımcı bizim buradan bir şirket ile anlaşmış olsa buraya taleplerin çehresi değişir. ÜNİKOP çerçevesinde Üniversitelerin dönem başkanlığını aydık. 8 şehir 13 Üniversitenin başkanlığını burası götürüyor. Bunlar yatırım, eğitim, araştırma, ulusal, uluslararası projeler yapmak için birlikte çalışıyorlar. Bunun yıllık takvimini yaptık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x