Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıldı yine kolumuz kanadımız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hain teröristlerin Kuzey Irak Zap bölgesi tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven dağı üs bölgesine düzenlendiği füze saldırısında şehadet şerbetini içen şehidimiz Sözleşmeli Piyade Er Emre Güngör, Nur Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından törenle son yolculuğuna uğurlandı.

HAİNLER FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak Zap bölgesi tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven dağı üs bölgesine ABD yapımı olduğu belirtilen güdümlü füzelerle düzenlediği saldırı da Kırıkkaleli Sözleşmeli Piyade Er Emre Güngör şehit olurken iş makinası operatörü de hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan diğer iki asker ise tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

EVLATLARININ ŞEHADET HABERİNİ ALDILAR

Henüz geçtiğimiz günlerde şehidi Yahya Şen’i toprağa veren Kırıkkale’ye Emre Güngör’ün şehadet haberi çabuk ulaştı. Üst düzey askeri yetkililer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ve sağlık ekipleri, şehidin Karatepe Mahallesi’nde oturan ailesinin evine geldi. Yetkililer, sağlık kontrolü altında evde bulunan anne Fadime Güngör’e evladının şehit olduğunu iletti. Baba Cebrail Güngör ise oğlunun şehadet haberini köyde tarlada çalışırken aldı.

EVİNE VE SOKAĞINA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Kırıkkale Belediyesi tarafından Şehit Sözleşmeli Piyade Er Emre Güngör’ün evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, taziye ziyaretinde bulundu. 7 kardeş olduğu öğrenilen Şehit Emre Güngör’ün geçen yıl Sözleşmeli Er olarak göreve başladığı belirtildi. Şehidin ağabeyi Hacı Güngör’ün de Gaziantep’te Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

DAYIMI ALMADAN BİR YERE GİTMEM

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Emre Güngör için Nur Camii avlusunda tören düzenlendi. Hüzün ve gözyaşının hakim olduğu törende aile fertleri şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler. Törende şehidin yeğeni Batuhan Şengül’ün feryatları ise yürek dağladı. ‘Dayımı almadan bir yere gitmem’ diyerek gözyaşı döken Batuhan’ı Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay teskin etti. Şehit Emre Güngör, feryatların yankılandığı Nur Camii avlusunda kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Askerlerin omuzlarında top arabasına taşınan şehidin naaşı, daha sonra Keskin Armutlu köyüne götürüldü. Şehit Emre Güngör gözyaşları arasında aile mezarlığında toprağa verildi.

TAZİYELERİNİ İLETTİLER

Törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Milletvekili Halil Öztürk, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale eski Milletvekili Abdullah Öztürk, kaymakamlar, il müdürleri, STK Başkanları, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri tören sonrasında şehidin ailesini ziyaret ederek taziyelerini ilettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x