Eğitim

KOLEKSİYONUNU KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kütüphanecilik alanında uzun yıllara dayanan mesleki ve akademik tecrübesi olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, 35 yılda büyük bir emekle oluşturduğu mesleki koleksiyonunu, Kırıkkale Üniversitesinde bu sene açılan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün (BBY) öğrencilerine katkı sağlaması amacıyla Merkez Kütüphanemize bağışladı.

HABER: YELİZ ERDEM

KOLEKSİYONUNU KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KOLEKSİYONUNU KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Rektör Yardımcılığının yanı sıra BBY Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Yılmaz bağışladığı 702 eserden oluşan koleksiyonda; kütüphanecilik, arşivcilik, bilgi yönetimi, halkla ilişkiler, iletişim, yönetim, eğitim-kütüphane ilişkisi, okuma kültürü, kitle iletişim araçları ve edebiyat alanlarında dergiler ve kitaplar bulunuyor. 702 eserin teknik işlemleri Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin ve kütüphaneciler tarafından tamamlanarak 230 dergi süreli yayınlar salonunda, 472 kitap ise konularına göre Merkez Kütüphanemizin ilgili raflarında kullanıma sunuldu.

Kütüphane raflarımızda yerini alan dergiler ve kitaplar, BBY Bölümü öğrencilerimiz tarafından büyük bir heyecanla incelendi. Öğrencilerimiz inceledikleri eserler hakkında görüş alışverişinde bulunarak notlar aldılar. Öğrencilerimizle Merkez Kütüphanemizde bir araya gelen Rektör Yardımcımız ve BBY Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrencilerimize eserler hakkında bilgiler vererek, öğrencilerimizin koleksiyona dair sorularını cevapladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, kütüphanecilik ve bilgi yönetimi konularına ait kitapların yer aldığı QC-Z rafı önünde günün anısına öğrencilerimiz ve kütüphanecilerle fotoğraf çektirdi. Eserlerin mesleki ve akademik anlamda kendilerine önemli katkıları olacağını ifade eden BBY Bölümü öğrencisi Rukiye Yıldız, “Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri olarak, alanımızla ilgili değerli eserlerden oluşan bu koleksiyonu bizlerin istifadesine sunduğu için Hocamıza çok teşekkür ederiz. Üniversite kütüphanemizin zengin koleksiyonu sayesinde dijital kaynaklara ve veri tabanlarına zaten kolayca ulaşabiliyoruz. Ancak kütüphanecilik, arşivcilik ve genel anlamda bilgi ve belge yönetimiyle ilgili güncel yayınların yanı sıra, tarihsel nitelikte, alanımızın gelişim sürecini ve geleceğini bizlere aktaran eserlere dokunabilmenin bizler adına çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Oluşumu yıllar süren birikimini bizlerle paylaşan değerli Hocamız Prof. Dr. Erol Yılmaz’a ve çalışmalarımızda bizlere her zaman yardımcı olan kütüphane personeline teşekkür ederim” dedi.

KOLEKSİYONUNU KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Bir diğer BBY Bölümü öğrencisi Tuğçe Murat ise, “kütüphanecilik, halkla ilişkiler, iletişim, yönetim, bilgi yönetimi, eğitim-kütüphane ilişkisi, okuma kültürü, kitle iletişim araçları ve edebiyat alanlarına ilişkin eserlerden oluşan koleksiyonunu bizlerin, diğer öğrenci arkadaşlarımızın ve araştırmacıların kullanımına sunan kıymetli Hocamız Prof. Dr. Erol Yılmaz’a teşekkür ediyorum” şeklindeki sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Yıllarca büyük bir titizlik ve gayretle oluşturulan, seçkin eserlerin yer aldığı koleksiyonun Üniversitemiz Kütüphanesinde öğrencilerimizin, personelimizin ve diğer araştırmacıların istifadesine sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin, “Değerli Hocamızın bilgi paylaşımındaki cömertliği ve bir yönetici olarak kurumsal gelişim için önderliğinden dolayı ve ayrıca, Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı’na daimi katkıları için kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

KOLEKSİYONUNU KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu