Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÇelebiKırıkkale

Koruyucu Sağlık Hizmeti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması” konulu projenin açılışı yapıldı.
 
GENİŞ KATILIM
Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından toplumun sağlık bilgi düzeyini yükseltmeyi ve sağlık okuryazarlığının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve ilk olarak 2014 yılında Sağlıkhanem projesi ile başlatılan faaliyetler AB projesi ile devam ediyor. Çelebi Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salon´da düzenlenen programa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç, Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, kamu kurumlarının daire amirleri ve çalışanlarının katılımlarıyla yapıldı.
 
ÖNEMİ VURGULANDI
Proje koordinatörü Osman Akyurt yaptığı konuşmada; “Projemiz isminden de anlaşılacağı üzere temelinde bireylerin sağlık bilincini yükseltmeyi, sağlık okuryazarlığını arttırmayı ve koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılımı arttırmayı hedeflemektedir. Ana hatlarıyla; sağlığın korunması ve geliştirilmesini amaçlayan hizmetler yürütmekte olan Toplum Sağlığı Merkezimiz bu hizmetlerin etkinliğinde en büyük faydayı sağlayacak olan sağlık eğitimlerini geliştirme yönünde kapsamlı bir gayret içerisine girmiştir. Çünkü koruyucu sağlık hizmetleri kapsamına giren tüm hizmetlerde başarı oranı ve hizmet kalitesi, toplumun sağlık bilinci ve sağlık okuryazarlığı ile paralel olarak artmakta, toplumun aktif katılımını gerektirmektedir”.Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi olarak bu doğrultuda ilk olarak Sağlıkhanem projesini Kaymakamlığımızın destekleriyle hayata geçirdiklerini söyleyen Akyurt, “Halkımıza yönelik olarak yürütülen Sağlıkhanem projesi kapsamında üçer aylık dönemler halinde Sağlıkhanem dergisini yayınlamaya başladık. Ve geldiğimiz noktada Sağlıkhanem dergisi artık Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde yayın yapan ve beğeniyle takip edilen bir dergi haline gelmiştir. Bu alanda kurumumuz tarafından yapılan ikinci çalışma Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması projesi olmuştur. Bu proje ile de sağlık eğitimlerini sunan personellerimizin dolayısıyla hizmetlerimizin geliştirilmesi hedeflenmektedir”
 
SAĞLIK OKURYAZARLIK
“Proje kapsamında AB Ülkeleri içerisinde S.O.Y seviyesi en yüksek AB ülkeleri belirlenmiş ve S.O.Y seviyesi en yüksek olan Hollanda ve İngiltere ülkelerinde ikişer haftalık işbaşı eğitim ve yapılandırılmış kurs faaliyetleri planlanmıştır. Eğitim faaliyetleri ile her iki ülkenin Koruyucu Sağlık Hizmetleri, sağlık eğitimlerine özel yapılanmaları, sağlık eğitimlerinde kurumsal işbirlikleri, yürütülen halk sağlığı eğitimleri ve sağlık okuryazarlığının yükseltilmesine yönelik yürütülen iyi uygulamalar hakkında bilgi edinilmesi hedeflenmektedir”“Hareketlilik faaliyetlerin ilki olan işbaşı eğitim faaliyeti Hollanda Rotterdam Şehrinde toplum sağlığı hizmetleri sunumu yapan GGD Rijmond kuruluşunda 13- 24 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Projenin ikinci hareketlilik faaliyeti 18- 30 Eylül tarihlerinde İngilterede Yapılandırılmış kurs faaliyeti olarak gerçekleştirilecektir” dedi. Program sonunda katılımcı personellere yönelik düzenlenen eğitimlere ilişkin Katılım Belgeleri dağıtılması ve ikramlarla son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x