Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kralların Ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı, ölümünün 25. yılında düzenlenen törenle anıldı.

KIRIKKALE İÇİN BİR KAZANÇ
Keskin ilçesinde restore edilerek müzeye dönüştürülen Rahmi Pahlivanlı’nın evinin önünde düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz,  Pahlivanlı’nın Türkiye ve Türk insanı aşığı olan bir sanat adamı olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, Pehlivanlı’nın “Renk Renk Türkiye” çalışmasının bunun en açık göstergesi olduğunu belirterek, “O bu toprakların çocuğu ama bu toprakları ve Türkiye sınırlarını aşan bir etkiye sahip oldu. Pek çok ülkede tanınır, bilinir hale geldi. Bu da Türkiye ve Kırıkkale için bir kazanç. Pehlivanlı’nın kendi insanımıza tanıtılması çok önemli. Bu tür etkinlikleri geliştirerek yapmak durumundayız.” diye konuştu.

AĞABEYİNİN HAYATINI ANLATTI
Rahmi Pahlivanlı’nın kardeşi Ali Rıza Pehlivanlı da ağabeyinin hayatı ve sanat anlayışını anlattı. Programa, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve davetliler katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x