Eğitim

KÜ ile Letonya arası işbirliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) ile Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi arasında işbirliği toplantısı yapıldı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Dünyanın farklı kıtalarındaki kardeş üniversitelerle yaptığı proje temelli işbirliği protokollerinden elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çeken Kırıkkale Üniversitesine, Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi’nden Sosyoloji ve İktisat Bölümleri için ortak diploma programı ve işbirliği çalışmaları yapma teklifi iletildi.

Üniversite yönetiminin talebi olumlu karşılaması üzerine yapılan çevrimiçi toplantıya Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dikkaya, İktisat Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Işık, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Mazman, Sosyoloji Bölümü Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Arıkan, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Aral Duvan katılırken, Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aigars Laizans, İktisat ve Sosyal Kalkınma Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Andra Zvirbule, Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Voldermars Bariss, Uluslararası Ortak Diploma Uzmanı Viktorija Krištopane katıldı.

Toplantı, Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aigars Laizans’ın Türkçe selam ve konuşmasıyla başladı. Rektör Yardımcısı Laizans, konuşmasında Üniversitemizle ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını ve ülkemize olan sevgisini dile getirdi. Daha önce Letonya’da bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Letonya ile olan anlaşmaların geçmişinden ve Kırıkkale Üniversitesi’ne Letonya’dan Erasmus programıyla gelen öğrencilerden bahsederek, ikili işbirliğimizin güçlendiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi’nden İktisat ve Sosyal Kalkınma Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Andra Zvirbule ile Üniversitemizden İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dikkaya ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Mazman lisans, yüksek lisans ve doktora programları ve içerikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı, katılımcıların soru-cevap ve önerileriyle devam etti.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu