Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Küçük Enes yardım bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HENÜZ HAYATININ BAHARINDA BEYİN TÜMÖRÜ KANSERİYLE TANIŞTI

Küçük Enes yardım bekliyor

Henüz hayatının baharında Beyin tümörü kanseriyle mücadele etmek zorunda kalan 7 yaşındaki Ahmet Enes Şen, bir yandan hastalıkla mücadele ederken, diğer taraftan ailesinin maddi imkansızlığıyla baş başa kalıyor. Asgari ücretli babanın geliriyle ayakta kalma mücadelesi veren aile, Gazi Hastanesinde 15 günde bir 1 haftalık kemoterapi tedavisi görmek zorunda kalan küçük Enes’in tedavisi için Ankara-Kırıkkale arasında adeta mekik dokuyor.

3 KES BEYİN AMELİYATI OLDU

3 çocuklu bir ailenin ortanca oğlu olan Ahmet Enes Şen henüz 7 yaşında hayatın en acımasız hastalığıyla karşılaştı. Küçük Enes’in rahatsızlığına çare arayan ve bir çok doktora götürmek zorunda kalan baba Alim Şen, 2017 yılı Temmuz ayında çocuğunu Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdü. Çeşitli tetkik ve araştırmaların ardından küçük Enes’e Beyin Tümör Kanseri teşhisi kondu. 3 kez beyin ameliyatı olan küçük Enes Kırıkkale’de ışın tedavisi olmaması nedeniyle Ankara’ya sevk edilmek zorunda kaldı. Bu sevkle birlikte, asgari ücretle çalışan babanın geliriyle bir yandan ayakta kalma mücadelesi, diğer taraftan çocuklarını tedavi ettirme mücadelesi veren aile maddi imkansızlıkla baş başa kaldı.

KREDİ ÇEKMEKTE ÇÖZÜM OLMADI

Çocuklarını 15 günde bir 1 haftalığına Ankara Gazi Hastanesi Onkoloji Bölümüne götürmek zorunda kalan aile maddi imkansızlığı ilk önceleri kredi çekmekle aşmaya çalıştı. Oğlunun tedavisi sürecinde masrafları karşılamak için 25 bin TL’lik kredi çekmek zorunda kalan Baba Alim Şen, bu paranın bitmesiyle de bir kez daha maddi imkansızlıkla mücadele etmek zorunda kaldı. Ankara’ya toplu taşıma araçlarıyla gidip gelmek zorunda kalan aile bir yandan maddi imkansızlıkla mücadele ederken, diğer taraftan çocuklarının enfeksiyon kapma endişesiyle mücadele ediyor.

MADDİ İMKANSIZLIKLARLA MÜCADELE

Tek düşüncesinin oğlu Ahmet Enes’in biran önce eski sağlığına kavuşması olduğunu belirten Baba Alim Şen “15 günde bir ışın tedavisi için 1 hafta Ankara’ya gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bu yolculuğu toplu taşıma araçlarıyla yaptığımız için 3-4 araç değiştiriyoruz. Bu yolculukta maddi imkansızlığın yanı sıra çocuğumuzun enfeksiyon kapma endişesini taşıyoruz. İmkanlarım yetersiz kalıyor. Bir yandan çocuğumun hastalığıyla mücadele ederken diğer taraftan maddi imkansızlıkla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Asgari ücretle geçimimizi sağlıyoruz, evimiz kira, birde tedavi masrafları belimizi büküyor. İmkanlarım ölçüsünde 25 bin TL kredi çektim ama buda çözüm olmadı. Yetkililerimizin ve duyarlı insanlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
B.M
B.M
23 Mart 2018 10:17

Bu aileye nasil ulasabiliriz.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x