Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KÜ’DE HEDEFLER BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Rektör Aslan görevde bulunduğu bir yılı değerlendirdi

2018 yılı Eylül ayında Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ersan Aslan basın toplantısıyla görevde bulunduğu bir yıllık süre zarfında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Göreve başlarken ‘Kırıkkale Üniversitesi’nin aranan bir üniversite olmasını’ hedeflediklerini açıklayan Rektör Aslan hedefte sapmanın olmadığını, göreve başlarken koydukları hedeflerin bir bir gerçekleştiğine vurgu yaptı.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE 97 OLDU

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan düzenlediği basın toplantısıyla görevdeki bir yılını anlattı. Rektör yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda bir taraftan gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Rektör Aslan, diğer taraftan yakın ve uzun vadedeki hedeflerini sıraladı. Öğrenci sayıları konusunda da bilgi veren Rektör Aslan “Üniversitemiz 2019 Yükseköğretim Kurumları tercih sonuçlarına göre kontenjanlarının yüzde 98’ini doldurdu ve kayıtlar sonrası doluluk oranı yüzde 97 oldu. 2019 kayıt döneminde 2 bin 779 ön lisans, 5 bin lisans, 672 yüksek lisans, 73 doktora olmak üzere toplamda 8 bin 524 öğrenci kayıt oldu. Yeni kayıtlarla birlikte Kırıkkale Üniversitesi öğrenci sayısı ön lisans 8 bin 429, lisans 25 bin 388, yüksek lisans 2 bin 409, doktora 589 olmak üzere toplamda 36 bin 815 öğrenciye ulaştı. İnşaatlarımızdan Delice Meslek Yüksek Okulumuz tamamlandı ve öğrencilerimiz kendi okullarında eğitime başladı” diye konuştu.

 

GÖREVE GELDİĞİNDE AÇIKLADIĞI HEDEFLER

Dijital üniversiteye dönüşmek, Kırıkkale Üniversitesi akademik kurulu oluşturmak, Kırıkkale Üniversitesi sektör kurulu oluşturmak, Uluslar arası anlaşma sayısını, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak, Teknokent’in ek alanının başvurusunu yapmak, Birinci sınıfları şehir ile bütünleştirmek, Engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik veteriner fakültesi binicilik tesisi kurmak, 300 milyon gönül coğrafyamızda Kırıkkale’nin adını duyurmak, Üniversite bölümlerinden an az birer projeyi Kırıkkale’yi kapsayacak şekilde başlatmak, Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için en az bir projeyi hayata geçirmek, Silah ihtisas OSB’ye savunma sanayi şirketlerinin yatırım yapması için girişimlerde bulunmak, Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek, Kariyer günleri düzenlemek, Ulusal kuruluşlarla anlaşma yapmak, Fakülte/bölüm akreditasyonlarını sağlamak ve Bölüm sayısını artırmak.

 

KÜ ARTIK DİJİTAL BİR ÜNİVERSİTE

Hayata geçen çalışmaları tek tek sıralayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan “Dijital üniversiteye dönüşme kapsamında Kırıkkale Üniversitesinde artık Diplomalar elektronik imzalanıyor. İşçi puantajları elektronik dolduruluyor, İlişik kesme işlemleri elektronik yapılıyor ve Öğrenci belgesi, transkript elektronik olarak veriliyor.  Kırıkkale Üniversitesi Akademik Kurulu 14.12.2018 tarihinde kuruldu ve ilk toplantısı Nisan 2019’da gerçekleşti. Sektör Kurulu 14.12.2018 tarihinde kuruldu ve “Üniversite-Sanayi Buluşması” etkinliği düzenlendi” ifadesini kullandı.

 

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR YAPILDI

Uluslararası anlaşma sayıları hakkında bilgiler veren Rektör Aslan “öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği hedefi doğrultusunda yeni anlaşmalar yapıldı. ERASMUS kapsamında Rodboud Üniversitesi / Hollanda, West Universty of Timisoara / Romanya ve WSB Universty İn poznan / Polonya. MEVLANA programı kapsamında Azerbaycan ilahiyat Enstitüsü / Azerbaycan, Al-Qudsthi / Filistin, Blida 1- Blida / Cezayir ve Putra Üniversitesi / Malezya ile anlaşma yapıldı. Toplamda 188 Anlaşma, 1006 Öğrenci ve 624 Öğretim Elemanı Hareketliliği sağlandı. Diğer bir konu ise TEKNOKENT. Teknokent’in ek alanının başvurusu bu yıl itibariyle yapıldı.

 

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ ŞEHİR TURU YAPTI

2018 yılında Kırıkkale Üniversitesine kayıt yaptırmış birinci sınıflardaki tüm öğrencilerin şehir turu yaptığını belirten Rektör Aslan “ 2018-2019 yeni kayıt öğrencilerimizin tamamına şehir turu yapıldı. 2019-2020 programı yapıldı, 23 Eylül’de başladı ve 11 Ekim’e kadar devam edecek. Engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik Veteriner Fakültesi binicilik tesisi kurduk. 7 at alınarak, engellilere hipoterapi ve öğrencilerimize yönelik Veteriner Fakültesi binicilik tesisi kurulumu büyük ölçüde tamamlandı. 300 milyon gönül coğrafyamızda Kırıkkale’nin adını duyurulması konusunda 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı faaliyetleri üniversitemiz koordinesinde geniş bir coğrafyada devam ediyor. İsveç, Almanya, Avusturya, Malezya, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, İngiltere, Cezayir, Arjantin, Hindistan’da tanıtım faaliyetlerimiz oldu.

 

HER BÖLÜMDEN KIRIKKALE’Yİ KAPSAYAN PROJE

Üniversite bölümlerinden an az birer projenin Kırıkkale’yi kapsayacak şekilde başlatılmasını sağladık. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzaladık. Protokol kapsamında Keskin’de görev yapan 240 öğretmene tezli ya da tezsiz yüksek lisans imkanı 2018-2019 döneminde 9 Tezli – 61 Tezsiz, 2019-2020 döneminde 100 Tezsiz eğitim imkanı tanıdık. Üniversitemiz Tıp Fakültesinde İbn Sina Palyatif Bakım Ünitesi Açıldı. Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması (%20 Obez), Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması (%12 Engelli). Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için en az bir projeyi hayata geçirme hedefi doğrultusunda Özel Eğitim Bölümü açıldı. Görme, İşitme, Zihin Engelliler Eğitimi, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalları. Geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirdik ve bu kapsamda ağaç dikimi gerçekleştirdik.

 

SİLAH OSB’NİN TANITIMINA KATKI

Her ne kadar görevimiz olmasa da Kırıkkale Silah İhtisas OSB’nin tanıtımı, yatırımcı çekilmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Girişimci İşadamları Vakfı, girişimci buluşmaları etkinliği ile Silah İhtisas OSB’ye savunma sanayi şirketlerinin yatırım yapması için girişimlerde bulunduk. Kariyer günleri kapsamında Kurum Başkanlarından, Bilim İnsanlarına, Yazarlardan, Sektör Temsilcilerine kadar misafirlerimiz oldu. Ulusal kuruluşlarla anlaşma yapma hedefi doğrultusunda UNİKOP Dönem Başkanlığı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden devralındı, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Stratejik Planlama Kurul Üyeleri ve Koordinatörler Toplantısı üniversitemizde yapıldı. Üniversitemizde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu. Er Döküm, Yalçın Akü, Ankara Yem, Bahadır Kimya, Ece Banyo, Çanga Makine, Akgül, Tacer, Emniyet, Migyem, K. K. Lojistik Kom., Som Cıvata ve Dizayn Makine ile işbirliği protokolü imzalandı. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. 11. kalkınma planı çerçevesinde İslam Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu. 11. Kalkınma Planı Üniversitemiz Eylem Planı Hazırlandı. Odak Sektörlere Yönelik Komisyonlar Kuruldu

 

1 YIL İÇERİSİNDE 9 YENİ BÖLÜM/PROGRAM AÇILDI

Fakülte/Bölüm akreditasyonlarını sağlama hedefi doğrultusunda Veteriner Fakültemiz Ulusal Akreditasyon belgesi aldı. Bölüm sayısını artırma hedefi doğrultusunda ise son 1 yıl içerisinde 9 yeni bölüm/program açıldı. Ön lisansta Otomotiv Teknolojisi, İç Mekan Tasarımı, Rafineri ve Petrokimya Teknolojisi (İÖ) toplam 54, Lisans Aktüerya Bilimleri, Özel Eğitim toplam 66, Yüksek Lisans Çocuk Gelişimi, Sağlık Yönetimi, Felsefe ve Din Bilimleri toplam 60, Doktora Maliye 28 olmak üzere toplamda 208 bölüm-program” dedi.

 

KISA VADE (1 YIL/2020) HEDEFLERİ

Uluslararası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak. Birinci sınıf öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini sağlamaya devam etmek. Ulusal Şöhretler etkinlikleri gerçekleştirmek. Kampüs enerji ihtiyacının alternatif enerjiden karşılanması projesini başlatmak. Keskin çiftliğini çalışır hale getirmek. Tıp, diş hekimliği ve veteriner fakültesinin 100 km yarıçapındaki alanda bilinirliğini sağlanmak. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılını yüz akı ile bitirmek ve kapanış toplantısını yapmak.  2020 Üniversite tercihlerinde doluluk oranını artırmak. Araştırma ve uygulama merkezlerinin odaklarında il/ulusal bazda projeler yapmak.

 

UZUN VADE (3 YIL/2022) HEDEFLERİ

Uluslararası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak. Öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini devam ettirmek. Yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkarmak (0.73).  TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50’ye girmek. Akredite olmuş fakülte/bölüm sayısını arttırmak (Mevcut = 1 Bölüm, 1 Fakülte). Bölüm sayısını artırmak.  Sanayi ilişkilerini proje bazlı çalışmaya oturtmak.  İlgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak.  11. Kalkınma Planı öncelikli sektörlerde projeler yapmak.  Sanayi Siciline kayıtlı 334 işletmemizin finansmana erişiminde proje bazlı destek olmak.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x