Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Yahşihan KOP Millet Kıraathanesi açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Yahşihan KOP Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı.

BÜTÜN BİR KÜLTÜRÜ AYAKTA TUTAN MESELE

Yahşihan Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programında, “Yahşihan KOP Millet Kıraathanesi” hakkında proje koordinatörü Münüfe Vurgun’un yapmış olduğu bilgilendirme konuşmasının ardından, Kaymakam Fatih Yılmaz projenin amacı hakkında bilgiler verdi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise açılışta yaptığı konuşmada, meselenin aslında kitap okuma meselesi olmadığını, meselenin bunun çok daha ötesinde olduğunu söyledi. Sezer “ Mesele bizim belki unuttuğumuz belki de çok uzak kaldığımız bir geleneğimizi, kültürümüzü yaşatma meselesidir. Aslında medeniyet dediğimiz mesele batının oluşturduğu mesele değildir. Medeniyet; içerisinde Kıraathaneleriyle, içerisinde musikilerle, içerisinde hayvan barınaklarından tutunuz kimsesizlere yardıma kadar toplumun bütün sinir uçlarına dokunan, bütün bir kültürü ayakta tutan meseledir. Bu kıraathaneler Osmanlı döneminde ve Cumhuriyetin ilk döneminde var olan müesseselerdir. Biz belki bunlara hasret kaldık ve yeni yeni bunların önemini kavramaya çalışıyoruz. Ülkemizin değişik yerlerinde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kıraathaneler son yıllarda tekrar gündeme geldi. ” dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Protokol konuşmalarının ardından TOKİ Şehit Jandarma Er Osman Öden İlkokulu öğrencilerinin gösterisi ilgi ile izlendi. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde oluşturulan “Yahşihan KOP Millet Kıraathanesi” Halk Eğitim Merkezi binasında Vali Sezer ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Açılışın ardından, Cumhurbaşkanımızın başlattığı ve tüm yurda yayılan Millet Kıraathanesi’nin Yahşihan ilçemize hayırlı olmasını dileyen Vali Yunus Sezer, kıraathanede incelemelerde bulunarak, kıraathanenin bölümleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Yahşihan Millet Kıraathanesi açılış programına; Vali Yunus Sezer, Kaymakam Fatih Yılmaz, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, ilçe daire müdürleri, Yahşihan il genel meclis üyeleri, okul idaresi, öğrenciler,  öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x