Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

KÜ’den Deprem Bölgesine Tıbbi ve Ayni Yardım

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmek için Kırıkkale Üniversitesi seferber oldu. Bölgeye ayni yardım gönderen Kırıkkale Üniversitesinde, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz’in öncülük ettiği, doktor ve sağlık görevlilerinden oluşan 13 kişilik sağlık ekibi de bölgeye hareket etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmek için Kırıkkale Üniversitesi seferber oldu. Bölgeye ayni yardım gönderen Kırıkkale Üniversitesinde, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz’in öncülük ettiği, doktor ve sağlık görevlilerinden oluşan 13 kişilik sağlık ekibi de bölgeye hareket etti.

SAĞLIK EKİBİ BÖLGEYE GİTTİ

Kırıkkale Üniversitesi Akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katkılarıyla toplanan yorgan, battaniye, ısıtıcı, gıda ve su gibi ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra ilaç ve tıbbi malzemeler de el birliğiyle araçlara yüklenerek Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine gönderildi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz’in öncülük ettiği, doktor ve sağlık görevlilerinden oluşan 13 kişilik sağlık ekibi de bölgeye hareket etti. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz de “Birçok arkadaşımız gönüllü olarak gitmek istedi ancak biz öncü ekip olarak gidip ihtiyaçları yerinde görmek ve bundan sonraki yardımlarımızı organize etmek üzere 13 kişilik bir sağlık ekibi ile bölgeye gidiyoruz. İnşaallah sağlık yardımına ihtiyacı olanlara şifa oluruz” diye konuştu.

 

85 MİLYONUN NASIL TEK YÜREK OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ

Yardımların yüklenme çalışmasına nezaret eden, yardım kampanyasına maddi ve manevi destek verenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bizi gönülden üzen günler geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız birçok sıkıntıyla uğraşıyorlar. Bizler de en azından bu zor günlerde dualarımızla, maddi imkanlarımızla yardım etmeye, oradaki vatandaşlarımızın ve yardım ekiplerimizin ihtiyaçlarını gidermeye, destek olmaya çalışıyoruz. Milletleri millet yapan bazı hususi özellikleri vardır fakat dünyanın birçok ülkesini gezmiş ve görmüş biri olarak Türk Milletinde çok belirgin şekilde görülen iki farklı haslet var. Bunlardan birisi aile birliğini koruyor olması diğeri de zor zamanlarda kol kola girip çalışıyor olmaları, tek yumruk olarak güçlerini gösteriyor olmalarıdır. Geçmişimizde bu birlik ve beraberliği gördüğümüz gibi bu günlerde de 85 milyonun nasıl tek yürek olduğunu görmekteyiz. Siyasi görüş, din ve inanç farklılığı gibi hiç bir şey bizi birbirimizden ayıramadı. İnşallah yaptığımız yardımlarla, sağlık personellerimizle bu büyük yaraya küçük de olsa bir merhem olabilirsek mutlu olacağız. Yardım faaliyetimizde emeği geçenlere, yardımları oraya taşıyan arkadaşlarımıza, sağlık personeli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah, azımızı çoğa saysın. Yardımlarınızdan, katkılarınızdan dolayı Allah sizlerden razı olsun. İnşallah hayırla gidin ve gelin. Yolunuz açık olsun. Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı da Pazarcık’ta bulunuyor. Orada tanıdık bir yüz görmeniz daha kolay organize olmanıza, bir an önce çalışmalara başlamanıza vesile olacaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x