Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKur’an Kursu öğrencileri yarıştı
Kırıkkale İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası 2014 etkinlikleri çerçevesinde Peygamber asm’ın hayatını konu alan Siyer alanında bilgi yarışması düzenledi.
50 soru yöneltildi
İki aşamalı olarak uygulanan yarışmanın ilk aşamasında Kur’an Kurslarından birinci seçilen öğrenciler kurslarını temsilen İl Müftülüğünde çoktan seçmeli 50 soruyu cevapladı. İl Kültür Merkezinde yapılan ve en yüksek puan alan 6 Kur’an Kursu öğrencinin finale çıkmaya hak kazandığı yarışmada, yarışmanın Jüri üyeliğini İl Müftü Yardımcısı Mustafa TURAN, Eğitim Hizmetleri Müdürü Demir KESKİN, Eğitim Uzmanı Kemal ASLAN ve İl Vaizi Zeynep Yüksel yaptı. Yarışmaya müftülük personeli, Kur’an Kursu Öğretici ve çok sayıda öğretici katıldı.
Kur’an Kursu öğrencileri yarıştı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBaşarı dileklerinde bulunuldu
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan jüri başkanı İl Müftü Yardımcısı Mustafa TURAN, izleyicileri yarışmanın aşamaları hakkında bilgilendirerek yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmanın ilk 16 asıl sorulardan oluşan aşamasında İhsaniye Kur’an Kursu birinciliğini ilan etti. Dört yarışmacı arasındaki eşitlikten dolayı sorulan yedek sorular ile dereceler şöyle oluştu.

  1. Zeliha OKÇU (İhsaniye Kur’an Kursu)
  2. Sultan BEDİR (Rasattepe Kur’an Kursu)
  3. Hava SAĞKOL (Yahşihan Irmak Köyü Kur’an Kursu)
  4. Ayşe KÜTÜK (Bağlarbaşı Fatih Kur’an Kursu)
  5. Samiye KELEŞ (Yeşil Cami Kur’an Kursu)
  6. Necla KOÇAK (Osmangazi Kur’an Kursu)

Açılışa davet
İl Müftüsü Bekir GEREK, seyircileri İl Müftülüğünce düzenlenen ve 13 Nisan saat 17.00 de yapılacak olan Kutlu Doğum 2015 açılış programına davet etti ve diğer programlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Programın Peygamber a.s.m’ı tanımaya vesile olma açısından düzenlendiğini, dolayısıyla birinciliğin önemli olmadığına işaret eden Gerek, yarışmaya katılan bütün öğrencilerin sonuçta kazandığını ifade etti. Gerek, programda emeği geçenlere  de teşekkür ederek sözlerine son verirken, yarışmanın sonunda yarışmacılara Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Dereceye girenlere ise ödülleri 13 Nisan 2015 Pazartesi günü yapılacak olan Kutlu Doğum açılış programında verileceği hatırlatıldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu