EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Lisanslı depoculuk büyük avantaj

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Lisanslı Depoculuk tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda konuşan TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, üreticilerin vergi muafiyetleri avantajlarından faydalanacaklarını, bankalardan düşük faizli kredi kullanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini vurguladı.

 

ÜRETİCİ VE TÜCCARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Kırıkkale’de, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü Alım ve Muhafaza Daire Başkanlığı Lisanslı Depoculuk Şube Müdürlüğü tarafından, lisanslı depoculuk sisteminin tanıtımı amacıyla bir toplantı düzenlendi. Ülke tarımına büyük katkı sağlayacak olan lisanslı depoculuk siteminin üreticiye, tüccara ve sanayiciye getirdiği avantajlar ile TMO’nun lisanslı depolardaki alım uygulamasının anlatıldığı lisanslı depoculuk sistemi tanıtımı Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Gerçekleşen toplantıya Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, TMO Kırıkkale Şube Müdürü Mehmet Ekici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ticaret Borsası Yetkilileri, Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri, sanayiciler, tüccarlar, zahireciler ve üreticiler katıldı. Toplantıda TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, lisanslı Depoculuk siteminin tanıtımını yaptı. Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Yılmaz, “Lisanslı Depoculuk Sistemi ile üreticiler mahsullerini sağlıklı, güvenli ve sigortalı depolayabilecekler. Fiyatların düşük olduğu hasat döneminde ürünlerini satmak yerine lisanslı depolara koyarak karşılığında aldıkları ürün senetlerini teminat göstererek uygun faizli kredi kullanabileceklerdir” diye konuştu.

 

KREDİ KULLANMA İMKANI

Gürbüz lisanslı depoculuk firmalarının alelade kuruluşlar değil tüzel ciddi kuruluşlar olduğunu gelişmiş ülkelerde 200 yıldan beri lisanslı depoculuk faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Gürbüz yaptığı sunumda, lisanslı depoculuk sisteminin üreticilerimize sağladığı avantajlar ve sistemin isleyişi, hasat öncesinde üreticilerimizin bilgilendirilmesi, Üreticilerin, bin bir zahmetle üretmiş oldukları ürünlerini hasat döneminde hızlı bir şekilde teslim edebileceklerini anlattı. Gürbüz, üreticilerin vergi muafiyetleri avantajlarından faydalanacaklarını, lisanslı depolara teslim ettikleri ürünlerine ait ELÜS’leri istedikleri zaman çok sayıda alıcının bulunduğunu, Ticaret Borsalarında pazarlayarak daha yüksek kazanç elde edebileceklerini ayrıca bankalardan düşük faizli kredi kullanarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti. Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında Lisanslı depoculuk sistemi ile üreticilerin ürünlerini kalitesinde ve miktarında herhangi bir eksilme olmadan, sağlıklı ortamlarda güvenle depolayabileceklerine dikkat çekildi.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x