Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Maçı kaybettik ama yenilmedik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Başkanı Harun Ulusoy yaptığı açıklamada Çubuk mücadelesinde yaşanan olayların futbolun önüne geçtiğini söyledi. Ulusoy, “Biz maçı kaybettik ama yenilmedik, her şeye rağmen futbolcularımız 90 dakika o psikoloji altında çok iyi mücadele etti.”

 

MAÇI SAHADA KAYBETMEDİK

Çubuk maçında yaşananların  futbolun önüne geçtiğini ifade eden Başkan Ulusoy açıklamasında yetkililere şu soruları yönetti: “Hafta sonu Çubukspor ile oynadığımız maçtan önce, maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar maalesef sahadaki futbolun önüne geçmiştir. Bugüne kadar nerdeyse her maç yaşadığımız ama sabrettiğimiz bariz hakem hataları, maçla ilgisi olmayan bir kulübün başkanının göstermiş olduğu tavırlar maça gölge düşürmüştür. TFF klasmandan düşmüş bir hakemi böylesine önemli bir maça bilerek mi atadı? Maçın gözlemcisi yaşanan olayları rapor etti mi? Kimlik kontrolü yapan şahıslara bu yetkiyi kim verdi? Yönetim Kurulu üyelerimizin bir kısmı stada neden alınmadı? Telefonla dahi olsa görüntü alınmasına neden izin verilmedi? Bu soruların cevabını merak ediyoruz. Bu soruları kendimize sordukça da maçı sahada kaybetmediğimizi daha iyi anlıyoruz.”

 

TERÖRİZME VARAN DAVRANIŞLAR ORTAYA ÇIKTI

Maçta sırasında yaşananların sonrasında da terörize eylemlerle devam ettiğini belirten Ulusoy, “Herkes emek veriyor, mücadele ediyor, keşke bu tür şüphe uyandıran davranışlara maruz kalmadan kaybetseydik. Takım otobüsümüze daha stada gelmeden yapılmaya başlanan saldırılar, maçı kaybettiğimiz hâlde maç sonunda da artarak devam etmiş, terörizme varan davranışlar ortaya çıkmıştır. Biz o maçtan puan ya da puanlar alsaydık neler olurdu düşünemiyoruz. Hareket halindeki otobüse atılan taşların oluşturduğu maddi hasar bir yana, ön cama isabet eden ve camı çatlatan taş şoförümüzün dikkatini dağıtabilir, Allah korusun çok daha acı sonuçlara sebep olabilirdi. Kim ne söylerse söylesin benim için o otobüsün içindeki herhangi bir kişinin canı galibiyetlerden, şampiyonluklardan daha değerlidir.”dedi.

 

KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Ulusoy, “Biz maçı kaybettik ama yenilmedik, her şeye rağmen futbolcularımız 90 dakika o psikoloji altında çok iyi mücadele etti. Takımımızı deplasmanda koruyamayan, yeterli güvenlik önlemlerini almayanları da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben futbolcu ve teknik ekibimizi gösterdikleri mücadeleden dolayı ayrı ayrı kutluyorum. Holiganlık sınırlarını aşan davranışlar sergileyenleri de Allah’a havale ediyorum. Bundan sonraki süreçte şehrimizin siyasilerini, önde gelenlerini takımımıza daha fazla sahip çıkmaya, bu zorlu süreçte daha fazla birlik beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyorum. Kırıkkalespor hepimizindir. İnşallah bu tür olaylar son bulur ve bir daha futbolun önüne geçecek davranışlara kimse maruz kalmaz.”

 

Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x