Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Ülke futbolu ve insanlık adına utanç verici

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aydoslu: “Şampiyonluk yolunda önemli bir basamak gördüğümüz, Çubuk maçında maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası yaşananlar neresinden bakarsak bakalım spor adına, ülke futbolu adına ve insanlık adına utanç verici iğrenç bir o kadar da rezalettir.”

 

İNSAN SAĞLIĞI VE HAYATI HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Teknik Direktörü Harın Aydoslu, Çubukspor mücadelesi öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşananlara ilişkin zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Açıklamasında hiç bir başarı ve şampiyonluğun insan hayatı önüne geçmemesi gerektiğini belirten Aydoslu, “Günümüz futbolunda bırakın alt ligleri üst liglerde bile yapılan hakem hatalarının, saha dışı çirkinliğin masa başı oyunların, lobisi güçlü olanın, kavga küfür çirkeflikle kazanılmak istenen şampiyonluklar adına yapılan gayri ahlaki uygulamaların, hat safhada olması gerçekten hepimiz adına kaygı ve endişe vericidir. Maalesef ülkemizde ufak tefek olaylar her yerde olmaktadır. Tribün terörü insanların canına mal olduğu halde en fazla bir gün gündemde olduğu unutulmaktadır. Bizlere göre insan sağlığı ve hayatı her şeyin önündedir. Hiç bir başarı ve şampiyonluk insan hayatının önüne geçmemelidir.”dedi.

 

HER ZAMAN FAİR-PLAY ÖRNEKLERİ SERGİLEDİK

Fair-Play’e örnek davranışlarla ülke gündeminde yer alan bir takım olduklarına dikkat çeken Aydoslu, “ Bizler de futbol camiasının içerisinde bulunan unsurlardan biri olarak sorumluluğumuz gereği futbol takımımızın başarısı için fair-play içerisinde sadece sahada futbol oyun kuralları çerçevesinde yönetimi taraftarı ve futbol takımı ile bütünleşerek şehrimizin takımın üst lige taşımak için gece gündüz büyük emek ve çaba göstererek bu yarışın içerisinde yer almak amacında olmuşuzdur. Küfre şiddete karşı olduğumuzu sezon başından beri gerek söylemlerimizle gerek saha içi reklam tabelaları ile gerekse şehir içi billboardlara verdiğimiz reklamlarla ülke gündemine taşımış bir kulübüz.”dedi.

 

EMNİYETE OLAN GÜVENİMİZ SARSILDI

‘Gelinen noktaya tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik’ diyen Aydoslu, “Bu zamana kadarda oynadığımız maçların tamamında bütün kirli masa başı oyunlara, yanlı yanlış taraflı hakem hatalarına, masa başı oyunlara ve aleyhimizde yaratılmak istenen, kötü imaj ve algıya rağmen tırnağımızla kazıya kazıya sahada futbol oynayarak kazanmayı şampiyon olmayı onurlu kişilikli duruşumuzu bozmadan hedefe ulaşmayı bizlere inanan güvenen taraftarımın desteği ile kendimize şiar edinmişizdir. Bunu da başaracak gücümüzün olduğunu bizleri bilen takip eden dost düşman herkesin de bildiğini de biliyoruz. Ayrıca bizler ülkesini seven polisine hakimine savcısına güvenen bu vatan için gözünü kırpmadan canını verecek derecede vatanını seven kişileriz. Hal böyle iken Atmosferi yüksek olan bunu da resmi yazı ile ilgili mercilerden bildiren kulüp mensupları olarak dünkü yaşadıklarımız yapılan uygulamalar vurdum duymazlık görmemezlik bananecilik, bizlerin kesinlikle emniyete olan güvenini de sarsmıştır.”dedi.

 

KAZANIN SORUMLUSU ACABA KİM OLACAKTI?

Takım otobüsü camına kaya parçası atıldığını ve olası bir kazadan kıl payı kurtulduklarını belirten Aydoslu, “Maça daha gelirken otobüse yapılan saldırılar bizlerin üzerine atılan maddeler yapılan hakaretler maçın başından sonuna kadar emniyet güçlerinin kulağının dibinde ağza alınmayacak şekilde küfürler atılan maddelere hiç bir şekilde müdahale etmeyen görevlilerin acaba orada bulunma sebepleri nedir.? Bizleri orda yapılan saldırılara hakaretlere karşı kim koruyacaktır.? Maçtan sonra hızla giden otobüse yandan fırlatılan taşlı saldırılara dahi önlem alamayan, ön taraftan yol kenarında belli aralıklarla amaçları belli kişilere dahi engel olamayan sorumluların hangi gerekçe ile savunma yapacaklarını merak ediyoruz. Şükürler olsun ki ön taraftan seyir halinde atılan ön camı parçalayan kaya parçasından şoförümüz panik yapmadan otobüsü durdurmuş olası büyük bir kazaya mahal vermemiştir. Olması muhtemel bir panik halinde o hızla kaza yapan içerisinde kırk kişinin yer aldığı kazanın sorumlusu acaba kim olacaktı. Bu taşı kimler atmıştır?.. Sorumlular bu olayda kimdir tespit edilmiş midir?.. İlla birilerinin ölmesi mi gerekmektedir?. Bu olaylar eminim ki polis kamera kayıtlarında da mutlaka vardır. Bunları görmeden hala birilerini aklama adına yalan yanlış beyan ve söylemlerle bizleri karalama iftira kampanyası sadece kavgadan şiddetten beslenen kişilerin isteyeceği bu düşmanlık derecesindeki husumeti sürdürmek isteyenlerin amaçları olmalıdır…”ifadelerinde bulundu.

 

EMEK HIRSIZLARINA EN BÜYÜK CEVAP ŞAMPİYONLUKTUR

Emek hırsızlarına verilecek en güzel cevabın şampiyonluk olacağını ifade eden Aydoslu, “Dün sahada futbol adına doğruları yaparak kazanmayı amaçlayan takımımızın bu emeğini birinci dakikada uyduruk bir penaltı ile verdiği yanlış ” hatalı değil”, art niyetli emek hırsızı belli ki oyun başında belli çevrelerinde etkisi ile düdük çalan o malum zata acaba kim ceza verecek kim değerlendirecek. Şunu biliyoruz ki haftaya o malum şahıs tekrar maç alacak yapanın yanına kalacak bu kokuşmuşluk maalesef devam edecektir. Bizim bu noktada yapacağımız tek şey her halde bizlerin yönetimin taraftarın bunca futbolcu kardeşimin çok çok emek vererek kazandığını çalan emek hırsızlarını da Yüce Allah’ın adaletine havale etmek olacaktır. Şu bilinsin ki yaşananlar bizleri inandığımız yoldan asla vazgeçiremeyecek, her şeye rağmen asla pes etmeden daha da kenetlenerek, daha da çalışarak, artık ayyuka çıkmış masa başı oyunları da bozarak kalan maçlarımızı alarak kesinlikle hak ettiğimiz mutlu sona ulaşmak olacaktır. Bu yolda sezon başından beri bizlere destek veren hüsnü niyet besleyen samimi olan herkese en samimi dileklerimle teşekkür ediyorum. Rabbim bizi bizden daha iyi biliyor niyetimizi biliyor çalışmamızı biliyor.. Bizde biliyor ve inanıyoruz ki ..”Herkesin bir hesabı vardır ama Yüce Allah’ın hesabı asla şaşmaz”. Bu inançla, inandığımız doğrudan asla taviz vermeden sonuna kadar daha da güçlü daha da gür sesle yolumuza devam edeceğiz.”ifadelerinde bulundu.

 

Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x