Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Marka Değeri ve Marka Yenileme

Günümüzde rekabet iş ortamında oldukça çetin bir hal almıştır. Bu nedenle de birçok işletme hayatta kalmak için bir marka olmaya çalışır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Günümüzde rekabet iş ortamında oldukça çetin bir hal almıştır. Bu nedenle de birçok işletme hayatta kalmak için bir marka olmaya çalışır. Bir marka olmak müşteri tarafından aranan bir firma olmak ve müşterinin gözünde değerli olmak anlamına gelir. Bu nedenle ürün ve hizmetlerin belirli markalar altında sunulması durumu ortaya çıkar.

Bu durumun bir zorunluluğu ise marka tescil işlemleridir. Eğer bir marka oluşturmak istiyor iseniz yasal dayanakları ve prosedürleri tam olarak bilmeniz gerekir. Böylelikle yasal mevzuatın yerine getirilmesi ile birlikte istenilen evrakların temini ile birlikte kendi markanızı yasal bir zemine oturtabilirsiniz. Bu süreçler genellikle zaman alır.

Markalaşma Süreci Ne Kadardır?

Ortalama olarak altı ay gibi bir sürede markalaşma mümkün olur. Burada karar verici kurumun incelemeleri esastır. Aynı zamanda her on senede sahip olunan markanın tescil edilmesi gerekir. Böylelikle markanın sizde kalması temin edilmiş olunur. Markanın her on senede bir yenilenmesi işlemine marka yenileme adı verilir.

Bu sürecin yerine getirilmesinde uzman desteği almak şarttır. Bu desteğin alınması ile birlikte kolay bir şekilde marka yenilemenin ve marka almanın mümkün olduğu söylenebilir. E-Patent internet sitesi sizlere bu konuda hizmet veren önemli bir internet sitesi olup iş ve işlemlerinizi bu site aracılığı ile kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Markalaşma Sürecinde Uzman Desteği

Her iş ve işlemde olduğu gibi markalaşma sürecinde de uzman desteğine ihtiyaç duyulur. Bu desteğin sağlanması noktasında aranılan ve tercih edilen firmalardan yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda bu hizmetin yerine getirilmesi aşamasında online olarak çevrim içi destek olanakları bulunur. Siz de marka yenileme gibi süreçler hakkında bilgi sahibi değil iseniz bu firmalardan yardım alabilirsiniz.

Markaların yenilenmemesi çeşitli zorlukları getirir. Bu zorlukların başında markanın başkası tarafından satın alınması olur. Eğer on yıllar sonunda markanın tescil işlemlerini yeniden yapmaz iseniz başkası bu boşluktan yararlanarak sizin markanıza sahip çıkabilir. Aynı zamanda markanın ömür boyu sizin olması için bu yenileme süreçlerini dikkate almanız gerekir.

Neden Marka Yenileme

Marka yenileme marka sahibinin haklarının devam ettiği anlamı taşır. Bu nedenle de yapılması kurumsal anlamda bir zorunluluktur. Bunun dışında eğer marka değerinin uzun süreli olarak faydalarından yararlanılmak isteniyor ise bu yenileme süreçlerinin aktif olarak hayata geçirilmesi önem taşır.

Ülkemizde bu alanda hizmet veren çeşitli firmalar bulunur. Bu firmalardan birisi olan E-Patent internet sitesi üzerinden sizlere bilgi verir. Bunun yanında danışmanlık hizmeti temini konusunda da ön plana çıkan firma sizlere yüz yüzü eğitimler ve destekler sunarak sürecin takipçisi olur. Markalaşma süreçleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu süreci kolay bir şekilde yerine getirmek için bu firmadan hızlı bir şekilde hizmet temini yapabilirsiniz.

Kaynak: https://www.e-patent.com.tr/urun/marka-yenileme/

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x