GündemKırıkkaleManşet

Mazot inecek, harçlar kalkacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kamyoncular Kooperatifini ziyaret eden, Saadet Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayları Faruk Vurgun, Emine Köksal ve Ramazan Gözalan, kamyoncu esnafımızın dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını söyledi.

Rekabet edemiyoruz

7 Haziran seçim ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi ittifak adayları, önceki gün Kamyoncular Kooperatifini ziyaret ettiler. Kamyoncu esnafıyla görüş alışverişinde bulunan ittifak adayları, dünyanın en pahalı mazotunu kamyoncuların kullandığına dikkat çektiler. Ziyarette ittifak adaylarına sitemlerini dile getiren Kamyoncular, “Bir kısım yabancı menşeli lojistik firmaların TIR’ları mazotu yurt dışından, bizdeki fiyatın yarı fiyatına hatta daha düşük fiyatla kullanıyor. Tabii ki bizim bunlarla rekabet etmemiz mümkün değil” dediler. İktidarın bunu görmesi gerektiğine dikkat çeken kamyoncular”54. Erbakan Hükümeti döneminde en güzel en rahat günlerini yaşadık. O dönemde para kazandık. Ama aradan geçen bunca seneye rağmen her geçen sene durumlar daha kötüye gidiyor. Artık aracımızı yenilemek şurada dursun karnımızı doyurabilmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştular.

 

Harçlar kaldırılacak

Kırıkkale Milletvekili adayı Faruk Vurgun ise, “Toplumumuzun her kesimi şikayetçi. Ücretlisi dertli, çiftçisi dertli, esnafı dertli… Herkes dertli. Toplumumuzu inim inim inleten Fisher-Derviş ekonomik politikalarıyla iktidar sanki vergi memurluğu yapıyor. Çiftçilik, hayvancılık iflas noktasına getirildi. Halbuki Kırıkkale insanının büyük bir bölümü çiftçilik ve hayvancılıkla meşgul. Çiftçimizin girdisi masraflarını zor karşılıyor. ABD ve benzeri ülkelerde devlet çiftçisine 15 bin dolar destek veriyor. Bizde ise 150-200 TL. Yani onların yüzde biri. Devleti adeta borca boğan iktidar, borç faizlerini ödeyebilmek için ha babam vergiye yükleniyor. Bugün ülkemizde 1.5 TL’ye mal edilen mazot 4 TL’ye satılıyor. Bu zulümdür. Bunun altından ne çiftçisi ne de nakliyecisi kalkamaz. Saadet iktidarında kamyoncu esnafına, vergisiz ucuz mavi mazot ile ruhsat harçlarını kaldırma sözü vereceğiz” dedi.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu