Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kırıkkale’de Mekke’nin Fethini kutlamak için Kızılelma Ocakları tarafından program düzenlendi. Mekke’nin fethinin 1392'inci yıldönümü için düzenlenen program Kur’an-ı Kerîm tilâveti, saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Mekke’nin Fethini kutlamak için Kızılelma Ocakları tarafından program düzenlendi. Mekke’nin fethinin 1392’inci yıldönümü için düzenlenen program Kur’an-ı Kerîm tilâveti, saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlandı.

Mekke’nin Fethi Kutlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Mekke’nin Fethi Kutlandı – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

SEVGİSİ HER YERDE KENDİSİNİ HİSSETTİRİYOR

Kırıkkale Nur Cami Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede açılış konuşmasını Kızılelma Ocakları Genel Başkanı Hakan Polat yaptı. Polat, Mekke’nin Fethi’nin önemine değindi. Ardından Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Mekke’nin Fethi’nin önemi ve anlamını anlattı. Akyön, “Ümmetin Kuran sevdası, Peygamber Efendimizin sevdası, her yerde kendini hissettiriyor. Kuran’a saygı ve Efendimize hürmet gözleri yaşarttı. Peygamber Efendimizin SAV Mekke’de kendisine inen ayetleri okuduğu zaman müşrikler gizlice onu dinlerdi. Hz. Ebu Bekir namaz kılarken okuduğu tilavetteki Kuran’ı Kerim’ler Mekke’nin gençleri ve kadınları tarafından dinlenirdi” diye konuştu.

BU SEVDA BİTMEZ

Akyön, konuşmanın devamında, “Abdullah İbni Mesut’un Mekke pazarında okuduğu açıktan Rahman Süresi yürekleri titretmişti. Peygamber Efendimizin okuduğu Kuran’ı Kerim’i Nusaybin  Cinleri dinleyip Müslüman olmuşlardı. Somuncu Babanın okuduğu Kuran’ı Kerim’i yanında akan dere suyu dinlemişti.” dedi. Program başında Fatih İmdat’ın okuduğu tilavete övgüler yağdıran Akyön, “Hocamızın okuduğu Fetihle ilgili ayetler yani tilavet esnasında hiç bir misafirin sesi soluğu çıkmadığı gibi ayakta ne bir çocuk nede bir kişi vardı. Bu edep, bu saygı, bu hürmet bu milletin özünde var. Kuran’ı Kerim’e, hadisi şerife, hatta Mekke’nin fetih gecesine sahip çıkan milleti Cenab-ı Hak şanını yüceltir. Kuran’ı Kerim sevdası her yerde. Geceye sahip çıkan bu sevdanın müntesiplerine selam olsun. Bu sevda bitmez. Teşekkürler Hakan Polat kardeşim” dedi.

İLAHİLER HUŞU İÇERİSİNDE DİNLENDİ

Sanatçı Mustafa Caymaz ve Fatih Kuru tarafından verilen ezgi, ilahi ve şiirlere seyirciler iştirak etti. Ravza ilahi grubu semanzenlerinin gösterisi büyük alkış aldı. Millet Cami İmam Hatiplerinden Fatih İmdat’ın tilaveti izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mustafa Erdal’ın sunduğu programda bazı katılımcılara sanatçı Mustafa Caymaz dini sorular sorarak güzel cevaplara kendi cd lerinden hediye verdi. Katılımcıların ilahilere telefon ışıkları ile katılmaları görünmeye değer bir sahne oluşturdu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x