Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Mermer çeşitlerinin kullanım alanları

Mermer çeşitleri tarihin ilk zamanlarından bu yana geniş bir lokasyonda kullanılmaya başlanmıştır. Heykelcilik faaliyetleri, dış yapı, iç dekorasyon, zemin, eşya ve nesne yapımı, objelerin tasarlanması gibi konularda mermer çeşitlerinden faydalanılmaktadır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mermer çeşitlerinin kullanım alanları

Mermer çeşitleri tarihin ilk zamanlarından bu yana geniş bir lokasyonda kullanılmaya başlanmıştır. Heykelcilik faaliyetleri, dış yapı, iç dekorasyon, zemin, eşya ve nesne yapımı, objelerin tasarlanması gibi konularda mermer çeşitlerinden faydalanılmaktadır. Ülkemizde tıpkı dünyanın çeşitli bölgeleri gibi kaliteli mermer yataklarına sahip bir alandadır. Dünya üzerinde İtalya’nın Carrara Bölgesi kaliteli mermer yataklarının olduğu alanlar arasında yer alır. Ülkemizde de Afyon ve Elazığ dünyada hatırı sayılır mermer çeşitlerinin çıkarıldığı bölgelerdir. İtalyan beyaz mermer çeşitleri arasında yer alan Bianco carrara mermer çeşitleri ülkemizde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu mermer oldukça dayanıklı ve yüzeyi de sıcaklığa karşı elverişlidir. Beyaz mermer zemin üzerine gri damarlardan oluşan bu mermer çeşidi farklı alanlarda kullanılabilmektedir.

İtalya’nın bir diğer mermer çeşidi: Calacatta

Calacatta mermer İtalyan mermer yataklarından çıkarılan ve dünyaca ünlü olan bir diğer mermer çeşididir. Bianco carrara mermer çeşidine göre daha pahalıdır. Çünkü içeriğindeki renk tonları ve estetik görünümü çok daha üstündür. Bu yüzden özellikle lüks yapı ve site inşaatlarında ya da 5 yıldızlı otellerde kullanılmaktadır. Savaş granit mermer ülkemizde mermer alanında faaliyet yürüten öncü kuruluşlardan biridir. Ülkemizdeki en önemli yapıların mimarları ve müteahhitleri tarafından sıklıkla Savaş granit mermer ürünleri tercih edilmektedir. Oldukça geniş bir referans ağına sahip olan kurulur aynı zamanda ulaşılabilir fiyatlarla hizmet sunmaya gayret gösterir.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x