Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Mesleki eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırarak, mesleklerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama eksikliklerini gidermek için Bio Shine Güzellik Salonu, ACE Reklam Ajansı ve Home Garden Cafe and Bistro ile İş Birliği Protokolü imzaladı.

10 VE 11 SINIF ÖĞRENCİLERİ

2018-2019 Eğitim öğretim yılını kapsayan İş Birliği Protokolü kapsamında okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 10 ve 11.sınıfında eğitim gören öğrencilerine Home Garden Cafe and Bistro tarafından sektör ile ilgili bilgi, mesleki tanıtım, branş seçimi konularında rehberlik yapılacak. Ayrıca öğrenciler Home Garden Cafe and Bistro’da uygulamalı olarak staj yapma imkanı bulacaklar. Ace Reklam Ajansı ile yapılan protokol çerçevesinde ise okulun Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencileri 3D tasarım ve Dijital Baskı konusunda eğitim ve staj imkanı bulacaklar. Güzellik ve Saç Bakım Alanında eğitim gören 10, 11, ve 12. Sınıf öğrencileri de imzalanan protokol kapsamında Bio Shine Güzellik Salonunda Cilt Bakımı ve Masaj Teknikleri uygulaması konusunda uygulamalı staj yapma imkanı bulacaklar.

BİLGİ, BECERİ VE İŞ TECRÜBESİ

İş Birliği Protokolü çerçevesinde Ace Reklam Ajansı, Bio Shine Güzellik Salonu ve Home Garden Cafe and Bistro; öğrencilere yönelik program ve proje hazırlanması hususunda danışmanlık yapmanın yanı sıra öğrenci, veli, öğretmen ve paydaşlara yönelik düzenlenecek olan eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar için uzman personel temini konusunda destek verecektir. Bir yıl sürecek olan İş Birliği Protokolü imza törenin de bir konuşma yapan Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında en önemli unsur, sanayi ve sanayileşmedir. Sanayileşmenin temel unsuru ise bilgi, beceri ve iş tecrübesi açısından üst düzeyde yetişmiş insan gücüdür. Bu anlamda Mesleki Eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmaların amacı, iş piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleki yeterliliği üst düzeyde kalifiye öğrenciler yetiştirmektir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir” diye konuştu

HEDEF VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRMEK

Törende Okul Müdürü Hatice Özdemir ‘de Bu anlamda okulumuzda verilen Mesleki Eğitim; gençlerimizin kendi kendine yetebilen bireyler olabilmeleri için meslek sahibi olmalarına imkan sağlamanın yanı sıra iş piyasasına vasıflı elemanlar yetiştirmek yolu ile ülke ekonomimizin gelişimine katkı sağlamaktadır” dedi. Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve iş piyasası ile mesleki eğitim veren okulların arasındaki bağı güçlendirmek adına bizlerden desteklerini esirgemeyerek İş Birliği Protokolü imzalayan, Bio Shine Güzellik Salonu adına Sultan Tekin , Ace Reklam Ajansı adına Caner Kırlangıç ve  Home Garden Cafe and Bistro adına Kadir Bulut ile Hüseyin Yılmaz’a şahsım, okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x