GündemKırıkkaleManşet

Meteoroloji’den sevindirici haber

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de son günlerde yaşanılan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar yerini yağışlı havalara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kırıkkale başta olmak üzere çeşitli bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağışın beklendiği açıklandı.
 
KISA SÜRELİ ETKİSİNİ GÖSTERECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Kırıkkale, Bolu, Düzce, Kırşehir, Trabzon, Rize, Osmaniye, Adana ve Mersin’in iç kesimleri ile Hatay’ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
HEYELAN RİSKİNE KARŞI TEDBİRLİ OLUN
Yağışların, Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir’in batısı, Manisa’nın kuzeydoğusu, Bursa’nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyi, Balıkesir’in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
 
YER YER KUVVETLİ RÜZGAR ESECEK
Rüzgâr ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak esecek. Yağışların, Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir’in batısı, Manisa’nın kuzeydoğusu, Bursa’nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyi, Balıkesir’in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu