Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

MHP için öncelik ülkemiz ve milletimizdir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Zeytin Dalı Operasyonu, MHP 12. Olağan Büyük Kurultayı ve Seçim İttifakı konularında bilgiler veren Başkan Baloğlu, “MHP, her zaman olduğu gibi ülkemizin sigortasıdır ve öyle olmaya da devam edecektir. Çünkü bizim için önce ülkemiz ve milletimiz gelir” diye konuştu.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu beraberinde, Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı ve teşkilat yöneticileriyle birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Erkoç ile bir süre sohbet eden MHP İl Başkanı Baloğlu, Afrin’in burnumuzun dibinde kardeş bağlarımızın olduğu bir ülkenin toprakları olduğunu belirtti. Afrin’de terör örgütlerinin yuvalandığını ve oraya müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden Baloğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak sadece Afrin değil, Suriye’de herhangi bir oluşumun toprak bütünlüğünü parçalamasına her zaman karşıydık ve oraya müdahale yapılmasını istiyorduk. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bey 6 Ağustos 2012 de yapmış olduğu basın açıklamasında Afrin’e girilmesinin milli bir mesele olduğunu ve terörün kökünü kazımak için MHP nin her türlü desteğe hazır olduğunu üstüne basa basa belirtmişti. Nihayetinde 5 yıldan fazla bir zaman sonra bugün geç de olsa Afrin’e bir harekât başlatılmış ve başarıyla sürdürülmektedir. Bugün Afrin’de Türk ordusu, Türk askeri önemli başarılara imza atmakta, bölgenin ve bölge halkının emniyetini sağlamaktadır. Sivillerin güvenliğine büyük önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölge halkının kılına zarar gelmeden operasyonu tamamlayacaktır” diye konuştu.

BÖLGEDE HERKES İSTEDİĞİ GİBİ AT OYNATAMAYACAK
“Afrin Operasyonunun sona ermesiyle 12 bin kilometre öteden gelip buralarda doğal zenginliklerin üzerine oturmak isteyen Amerika’sından İngiltere’sine, Fransa’sından İtalya’sına kadar herkesin dersini vermiş olacağız” diyen Baloğlu, “Ortadoğu’nun bölünüp, parçalanıp yutulmayacağını; bölgede herkesin istediği gibi at oynatamayacağını tüm dünyaya göstermiş olacağız” diye konuştu.

“AFRİN’DE KULLANILAN SİLAHLARIN YÜZDE 80’İ YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARDIR”
Türkiye’yi kendi güvenliğini bile sağlamaktan aciz, başka ülkelerin askeri teçhizatına bağımlı zannedenlerin Afrin Operasyonu vesilesiyle önemli bir ders aldıklarını kaydeden Baloğlu, “Afrin’de kullanılan silahların yüzde 80’i yerli ve milli silahlardır. Başta Kırıkkale’miz olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinde fabrikaları bulunan milli silah sanayiimizin bel kemiği MKE’nin ürettiği silahlar, Zeytin Dalı Operasyonunda sağlamış olduğumuz başarının en önemli araçlarıdır. Tamamı Türk Mühendisinin, Türk Teknikerinin, Türk Teknisyeninin Türk İşçisinin el emeği, göz nuru olan bu silahlar, Türk askerinin Türk vatanını koruma görevi sırasındaki eli kolu olmuştur” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ DURUŞ, ŞÜHEDAYA VEFA, MİLLETE BEKA
18 Mart’ta gerçekleşecek olan Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Büyük Kurultay konusuna da değinen, İl Başkanı Erdal Baloğlu, “MHP Merkez Yönetim Kurulunun 10 Ocak 2016 tarihli toplantısında, Olağan Büyük Kurultay takvimi ilan edildi. İl ve ilçe kongrelerinin gerçekleşmesinin ardından sıra 18 Mart’ta yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultaya geldi. Seçilmiş bin 98 üst kurul delegesi ve 110 doğal delegenin katılımıyla Kurultayımız huzurla, olgunlukla, coşkuyla ve sağduyuyla gerçekleşecektir” diye konuştu.

2019 SEÇİMLERİNE STRATEJİK HAZIRLIK
Büyük Kurultayın, 2019 seçimleri için “Stratejik hazırlık, siyasi hedef ve takip edilecek politikaların da ele alınıp netleşeceği demokratik bir fırsat” olduğunu belirten Baloğlu, “İnanıyoruz ki 12’nci Büyük Kurultayımız tarihi bir katılımla yapılacaktır. Kurultayımızın havasını koklamak, duygu seline ortak olmak, milliyetçi ruha destek vermek isteyen her vatandaşımız Kurultayımıza davetlidir. Çünkü 18 Mart 2018’de hem Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü yâd edilecek, hem de Türk milliyetçileri yeni bir zafer umuduyla tarih yazacaklardır.

TÜRK MİLLETİ BİR BÜTÜN OLACAK
Türkiye’nin büyük mücadeleler verdiğine de vurgu yapan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettikleri gibi, önceden olduğu gibi Kurultay sürecinde de hiçbir tahrike, hiçbir kışkırtmaya, hiçbir kanunsuz eylem ve gösteriye iltifat ve itibar etmeyeceğiz. Teşkilatlarımız bu konuda tüm hassasiyetlerini koruyacaklar. Zira MHP’nin kapısı, gönlünde vatan ve millet sevgisi bulunan herkese açıktır. 12. Büyük Kurultayımız vesilesiyle kırgınlıklar giderilecek, dargınlıklar bitirilecek, gönüller fethedilecek, Türk Milleti bir bütün olacaktır” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI
MHP ile Ak Parti arasında varılan mutabakatla, 2019 seçimlerinde “Cumhur İttifakının” gerçekleştireceğini hatırlatan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, “İki parti arasında yapılan çalışmayla, partilerin milletvekili genel seçimlerine ittifak yaparak girebilmelerine imkân tanındı. 15 Temmuz sonrasında başlayan süreçte ortaya çıkan ‘Vatan için birlik ve beraberlik’ anlayışıyla hareket eden partimiz, Yenikapı Ruhunun sürdürülmesi, FETÖ, PKK, IŞİD gibi terör örgütleri başta olmak üzere, tüm yıkıcı ve bölücü unsurlarla daha etkin mücadele edebilmek için böyle ittifakın şart olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İTTİFAKIN ŞEKLİ
İttifakın şekli hakkında da açıklama yapan Baloğlu, “Bu mutabakatla seçim sistemi değişmeyecek. Yüzde 10 seçim barajı korunacak. Oy pusulasında üstte ittifakın adı, altta partilerin logosu yer alacak. İttifaka katılan partilerin milletvekili listeleri ayrı ayrı olacak. Seçmenin verdiği oy ittifaka gidecek. Ama partiler kendi aldıkları oya göre illerde milletvekili çıkaracak. Sandıkta tek mühür kullanılacak. Seçilme yaşı 18’e düşürülecek. Tek zarf, tek sandık olacak” 26 maddeden oluşan kanun teklifini vatandaşlarımıza anlatmaya ve soru işaretlerini gidermeye başladık. Milli birliğimiz ve bekamız için hayırlı olacağını düşünüyorum dedi.

HABER: MEHMET ERKOÇ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x