Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

MİLLET AYAĞA KALKTI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve aralarında Kırıkkale Baro Başkanı Av. Erol Çakır’ında bulunduğu heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiler. 15 Temmuz Cuma gecesi hakkında konuşan Erdoğan, “O gece aslında bir millet ayağa kalkmıştır, hiçbir ayrım yapmaksızın ayağa kalkmıştır” dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BU MİLLET, ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLETTİR”
VÜCUTLARINI SİPER ETTİLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve aralarında Kırıkkale Baro Başkanı Av. Erol Çakır’ı kabul etti.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın da hazır bulunduğu kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBB yönetim kurulu üyeleri ve baro başkanlarından oluşan heyet üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.
 
BUNUN BENZERİ PEK YOKTUR
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesine değinerek, “O gece aslında bir millet ayağa kalkmıştır, hiçbir ayrım yapmaksızın ayağa kalkmıştır. Vücudunu kurşunlara, tanklara, bombalara siper etmiştir. 15 yaşından 75 yaşına kadar, kadınıyla erkeğiyle siper etmiştir. Öyle zannediyorum ki dünyada da bunun benzeri pek yoktur” şeklinde konuştu.
 
GÖLGE DÜŞÜRMEYE HAKKI YOKTUR
“15 Temmuz gecesi, hangi kökenden, hangi meşrepten, hangi siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı, tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin, bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur. Darbeciler ne kadar vicdansız, ne kadar ahlaksız, ne kadar cani, ne kadar şuursuz ise, milletimiz o derece asil, o derece dirayetli, o derece cesur, o derece kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Bu millet her türlü teşekkürü, takdiri, hayranlığı hak eden bir millettir” dedi.
 
KUVA-İ MİLLİYE RUHUYLA DİRENME SÖZÜ
Ziyaretin ardından konuşma yapan Kırıkkale Baro Başkanı Çakır ise, “Türkiye’nin her yerinden 70’in üzerinde Baromuzla ve TBB ile birlikte önce; Anıtkabir’e, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gittik. İşgal girişimine karşı Kuva-i Milliye ruhuyla direnme sözü verdik. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettik. “
 
HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNEMİ
“Ziyaretimizde; adil yargılanma, suçsuzluk karinesi, lekelenmeme hakkı ve hak arama özgürlüğünün önemine işaret ettik. Bu hak ve hürriyetlerin ihlalinin en çok FETÖ’ye yarayacağını; suçlu ve suçsuz birbirinden ayrılamaz ise FETÖ mensuplarının, suçsuzların yanında itibar kazanacağını dile getirdik” şeklinde konuştu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x