Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Minikler diş sağlığını eğlenerek öğrendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlimizde kendi özel muayenehanesinde ortodontik tedavi (diş teli tedavisi) hizmeti veren Ortodontist Diş Hekimi Çağlar Sakin, Ankara’da bulunan İngiliz Kültür Anaokulu’nda 3-6 yaş grubu çocuklarla bir araya geldi. Sakin, eğlenceli sunumu ile çocuklara süt dişleri ve süt dişlerinin fırçalanması ile ilgili bilgiler verdi.
 
SÜT DİŞLERİNİZİN TEMİZLENMESİ
Geçtiğimiz günlerde bürosunu hizmete açan ve çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Ortodontist Diş Hekimi Çağlar Sakin, kısa sürede başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çocuklara yönelik kültürel etkinliklere de imza atan Sakin, Ankara’da bulunan İngiliz Kültür Anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte minik öğrenciler, Sakin tarafından anlatılan bilgilerle hem eğlendiler hem de diş sağlığının önemine sahip oldular.
 
DİŞLERİNİZİ HER ZAMAN FIRÇALAYIN
Dr. Sakin, süt dişlerinin fırçalanması gereken organlar olduğunu çocuklara anlatırken, “Nasıl ki her gün elinizi ve yüzünüzü yıkıyorsunuz, yemek yedikten sonra da dişlerinizi fırçalamalısınız” dedi.Dr. Sakin sunum sırasında dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini çocuklara diş modeli üzerinde anlattı. Daha sonra bazı çocuklardan diş fırçalamayı model üzerinde göstermesini istedi.
 
DÜŞÜMDEKİ DİŞLER HİKAYE KİTABI
Dr. Sakin çocuklara üst dişlerin yukarıdan aşağıya, alt dişlerin ise aşağıdan yukarıya doğru fırçalanmaları gerektiğini anlattı. Çocuklar hem öğrendiler hem de keyifli vakit geçirdiler.
Sakin, sunum sırasında oldukça keyifli vakit geçiren çocuklara, sunum bitiminde kendi hazırlamış olduğu ve bir üniversite sponsorluğunda 10.000 adet basılmış olan “Düşümdeki Dişler” hikaye kitabını hediye etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu