Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Muharrem ayının faziletleri ve ehlibeyt sevgisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de “Muharrem ayının faziletleri ve ehlibeyt sevgisi” konulu konferans düzenlendi.

İNŞALLAH BU ÜMMET BİR DAHA BÖYLE ACILARI YAŞAMAZ

Karacalı köyünde bulunan Mescid-i Rağbet Cami ve Külliyesi’nde düzenlenen program, Kurra hafız Abdülkadir Şehitoğlu tarafından okunan ilahiler ile başladı. Programda konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, muharrem ayının tüm İslam alemi için çok önemli olduğunu söyledi. öMuharrem ayının ilahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu, bollaştığı bir ay olduğuna dikkati çeken Vali Haktankaçmaz, “İnşallah bu ümmet bir daha böyle acıları yaşamaz. Kerbela şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, bütün şehitlerimizi de Kerbala şehitleriyle birlikte haşretmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

KABE ÖRTÜSÜ HEDİYE EDİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından, Türkiye’nin Suudi Arabistan Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön tarafından, Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz’a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ’ya ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ’ya Kabe örtüsü hediye edildi.

KONFERANS VE AŞURE İKRAMI

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi Bahattin Akyön ise muharrem ayı dolayısıyla başta Hazreti Muhammed’in aziz ve mübarek ruhları olmak üzere tüm şehitleri andıklarını belirtti. Konuşmaların arından hafız Abdulkadir Şehitoğlu ilahi okudu, ilahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Muharrem ayının faziletleri ve ehlibeyt sevgisi” konferansını verdi. Program aşure ikramıyla son buldu.

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x