GündemKırıkkaleManşet

Muhtarlara Bilgi sistemi eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Köy ve Mahalle muhtarlarının kamu kurum ve kurumlar ile yapacakları yazışmaları daha etkin ve verimli yapabilmeleri amacıyla “Muhtarlar Bilgi sistemi” konusunda eğitim verildi. Uygulamalı olarak verilen eğitim ile muhtarlar işlerini daha iyi takip edebilecek.

 

Uygulamalı eğitim

Köy ve Mahalle Muhtarlarının kendi görev alanları ile ilgili kamu hizmetlerini yürütürken kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip raporlanmasını sağlayabileceği “Muhtar Bilgi Sistemi” ile ilgili olarak Merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarına Valilik toplantı salonunda Eğitim verildi. Bilgi sistemi eğitimi öncesi konu hakkında bilgi veren vali Yardımcısı Adnan Kayık “Bu sistemin işleyişi ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kullanıcılara Valiliğimizce eğitim verildikten sonra bu sistemin esas kullanıcısı olan siz değerli muhtarlarımıza da bu sistemi uygulamalı olarak tanıtmak üzere sizleri buraya davet ettik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sistemli takip olacak

“Muhtar Bilgi Sistemi” Muhtarların kendi görev alanları ile ilgili kamu hizmetlerini yürütürken kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip raporlanmasını amaçlamaktadır.” diyen Kayık, “Muhtar bilgi sistemi ile muhtarlar talep, öneri ve şikayetlerini elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere iletecektir. Sistem üzerinden gelen talepler valilik alt birimlerini ilgilendiriyorsa, Valilik tarafından ilgili müdürlüklere iletilecek ve sistem üzerinden sürecin takibi sağlanacaktır. Belediyeleri ilgilendiren talepler ise belediyelerin kendi bünyesinde tamamlanacaktır. Bu sistemin kullanılmasında Valilik olarak muhtarlara her türlü yardımı sağlayacağız” şeklinde konuştu. İl Mahalli İdareler Müdürü Bedir Aktaş’ın sistemin nasıl çalıştığını uygulamalı olarak muhtarlara tanıtımının ardından eğitim semineri sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu