GündemKırıkkaleManşet

Mülteci çocuklar Kur’an öğreniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Vali Ali Kolat ziyaret ve incelmeler kapsamında, Bağlarbaşı Mahallesi bulunan Aziziye Kur’an Kursunu ziyaret etti. Ziyarette İl Müftüsü Bekir Gerek, açılan kurs hakkında bilgiler verdi. Kursta Afganistan, Irak ve Suriye’den gelen mültecilerin hem Kur’an-ı Kerim öğrenmelerini hem de Türkçe ve Türk kültünü tanıyorlar.
 
Kur’an kursları hakkında bilgi verin Müftü Bekri Gerek açılan bu kursla, ülkemizde bulunan Afganistan, Irak ve Suriye’den gelen mültecilerin hem Kur’an-ı Kerim öğrenmelerini hem de Türkçe ve Türk kültünü yakından tanımalarını amaçladıklarını dile getirdi. Verilen bilgilerin ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat Böyle güzel bir kursun açıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Kolat burada yaptığı konuşmada buradaki kursiyerler Kur’an-ı Kerim, Arapça, Türkçe ve bizim örf, adet ve kültürümüzü öğrenecekler. Bizler de sağlıktan tutunda hemen her konuda sizlere yardımcı olacak elemanları buraya göndereceğiz. Diğer konularda da devletimiz her türlü yardımı yapacak. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerimizi de bu konuda harekete geçireceğiz. Onlar da zor durumda bulunan ailelere yardım edecekler” diye konuştu
 
KOLAT, KURSİYERLERE KİTAP VE KALEM DAĞITTI
Kolat konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “  Sağlık yönünden bir sıkıntısı olan varsa, Sağlık Müdürlüğünden yetkililerimizi buraya göndereceğiz. Ama kimliği almayanlar her şeyden önce kimliklerini alsınlar. Bu sayede sizlere yardım etmemiz daha da kolay olacak. Bir de önümüzdeki sene eğitim öğretim döneminde kesinlikle çocuklarını Türk okullarına göndermelerini istiyoruz. Yazın camilerimizde yine Kur’an Kursları ile yaz spor okulları açılıyor. Oralara da çocuklarını göndermelerini istiyoruz. Orada hem Türkçe öğrenirler hem de çocuklar kaynaşırlar. Ben bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür kurslar artarak devam eder.” dedi. Daha sonra Vali Kolat, kursiyerlere kitap ve kalem dağıttı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu