Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimSulakyurt

Öğrenciler Hastalara Bakım Yaparak Eğitim Verdi

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde meslek lisesi öğrencileri evleri ziyaret ederek hastaların bakımlarını yaparak eğitim verdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde meslek lisesi öğrencileri evleri ziyaret ederek hastaların bakımlarını yaparak eğitim verdi.

Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri meslek dersleri öğretmenlerinden Gülşen Çiftçi ve bir grup öğrenci “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi” kapsamında hastaları evlerinde ziyaret etti.

Öğrenciler hastaların kronik hastalıklarda beslenme, ilaç kullanımı, meme muayenesi, çocuklarda yaş gruplarına göre beslenme, hijyen eğitimi, gıda kontrolü gibi daha birçok konularda eğitim vererek hastaların bakımlarını yaptı.

Okul Müdürü Sinan Nalçacı, yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilerin teorik eğitimlerini pratikte uygulama imkanı bulduklarını söyledi.

Sağlık hizmetinin çok iyi kavranılması gerektiğini hatırlatan Nalçacı, “Proje çok anlamlı ve güzel bir proje. Proje sayesinde hem öğrencilerimizin toplumla iç içe olmaları sağlanıyor, hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmalarına yönelik bir nebze olsun katkı sunuyoruz. Öğrencilerimiz ailelerimizin sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını giderirken aynı zamanda ileride yapacakları mesleklerin de uygulamasını yapmış oluyor.” dedi.

Okul olarak ilçede önemli projeleri zaman zaman gerçekleştirdiklerini belirten Nalçacı, uygulamalı eğitimin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını sözlerine ekledi.

Uygulamadan memnun kalan hastalar ise öğrencilere, öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

http://sulakyurt.meb.gov.tr/www/ogrencilerimiz-meslek-lisesi-ogrencileri-ailelerle-bulusuyor-projesi-kapsaminda-evleri-ziyaret-ederek-hasta-bakimlarini-gerceklestirdi/icerik/334

Sulakyurt belediyesinden kar mesaisi

Sulakyurt 12’inci hibesini de aldı

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x