Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Öğrencilere hemoglobin taraması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Kaymakamlığı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda Balışeyh İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine demir eksikliği tespiti için hemoglobin taraması yapıldı.

‘İZLEMEK YERİNE SAHAYA ÇIKTIK’

Damardan kan almak yerine çocukların parmak ucundan ufak bir iğne ucu vasıtasıyla alınan kanla hemoglobin ölçümü yapabilen cihaz sayesinde hem çocukların korkmaları engellendi hem çok az acı duydular hem de sağlık personeli rahat çalıştı.İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş yaptığı açıklamada, “Özellikle okul çağı çocukları üzerinde yapılan çalışmalarda demir eksikliğine bağlı kansızlık sonucu okul başarılarının ciddi anlamda etkilendiğinin tespit edildiğini ancak sebebinin bulunmasında gecikildiğini yada sebep sonuç ilişkisi kurulamadığını bilmekteyiz.Tanısı ve tedavisi bu kadar kolay olan bir patoloji için sadece izlemek yerine sahaya çıkmaya karar verdik” dedi.

HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Balışeyh Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın vermiş olduğu destek sayesinde İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul taramalarına bu parametreyi de eklemeyi uygun gördük. Yaptığımız tarama sonucunda tespit edilen anemili çocukları aile hekimlerimiz vasıtasıyla 3 aylık tedaviye alıp sonuçları yeniden değerlendireceğiz. Amacımız bu sayede çocuklarımızın okul başarısı üzerindeki olumsuz etmenlerden en azından birini engelleyebilmektir. Başta Balışeyh Kaymakamımız Yusuf Yıldırım ve tüm paydaşlara teşekkür ederim“ dedi. Eş zamanlı olarak aynı program içerisinde Prof. Dr. Türksel Dülgergil ‘in projesi olan çocuklara ağız diş sağlığı eğitimi ve ana okulu çocuklarına florlu vernik uygulaması  yapıldı. Ayrıca İlçe Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personeli tarafından hijyen eğitimi verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu