Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Ortak Sınav bugün başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilen ortak sınavın ilki bugün ve yarın yapılacak. 4 bin öğrenci bu sınava girecek ve sadece ortaokullar tatile girecek.

TOPLAM 12 DERSTEN SINAV

‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni model olan ‘Ortak Sınav’ın ilki yarın ve Cuma günü yapılacak. Seviye Belirleme Sınavı yerine getirilen bu sistemle öğrenciler, 8’inci sınıfın her döneminde 6 dersten birer kez olmak üzere iki dönemin sonunda toplamda 12 dersin sınavına girecek. Temel derste sınavlar test usulü olacak ve öğrencilere sınavlarda 20’şer soru sorulacak.  Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında öğrencilerin, 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanlarıyla 8’inci sınıf ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen puan toplamı ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak.  Ortak sınavlar, tüm ülke genelinde saat 09.00, 10.30 ve 12.00’de başlayacak ve aynı anda gerçekleştirilecek.

4 BİN ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Yarın yapılacak olan sınav hakkında açıklama yapan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınav için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Şuanda herhangi bir eksikliğin bulunmadığını belirten Okur, “Sınav oturumuna ilk 15 dakikadan sonra gelen öğrenci sınava alınmayacak. İlimiz merkezinde 32 ilçelerinde 20 olmak üzere toplamda 52 okulda sınav yapılacak” dedi. Yaklaşık 4 bin öğrencinin sınava gireceğini belirten Okur, sınavların test usulü yapılacağını söyledi. Yanlışların doğruyu götürmeyeceğini belirten Okur, “Türkiye genelinde yapılan bu sorular aynı olmayacak. Soruların hepsi birbirinden farklı ve değişik sınav olacaktır. Türkçe, Matematik ve Fen alanında daha çok soruya cevap veren öğrencilerin puan hesaplaması daha farklı olacaktır” şeklinde konuştu.

BUGÜN 3 YARIN 3 DERSTEN SINAV

Sınav tarihinde rahatsız olan raporlu bir öğrencinin 14-15 Aralık tarihinde sınava girme şansını elde ettiğini dile getiren Okur, “Geçerli ve belgeli bir mazereti olan öğrencilerimiz değişiklik olmazsa bu tarihlerde sınava girebileceklerdir. Eğer öğrencimizin ciddi bir rahatsızlığı yoksa yarın ve Cuma günü yapılacak olan sınavlara girsin” ifadesinde bulundu. Perşembe günü 3, Cuma günü 3 olmak üzere öğrencilerin toplamda 6 sınava tabii tutulacağı sözlerine dikkat çeken Okur, “Soru kitapçıkları öğrenci ile velilerin istekleri doğrultusunda Pazartesi günü teslim alınabilecek. Şuanda sınavın ne zaman açıklanacağına dairde kesin bir bilgi yok. Ama tahminimiz kısa bir süre sonra açıklanması yönündedir” diye konuştu. Sınavların 40 dakika süreceğini hatırlatan Okur, sınav arası sürenin ise 30 dakika olacağını söyledi. Bu tarihlerde sadece ortaokulların tatil olduğunu belirten Okur, “İlkokul ve Liseler tatil edilmeyecek. Bünyesinde ortaokul bulunan ilkokullar da tatil olacak. Sınavın başlamasından 20 dakika sonra öğrenciler dışarıya çıkabilecek. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu