Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Öğretmen, toplumun önderi ve öğreticisidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan etkinlikler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi ile son buldu.

 

ÜLKEMİZ AÇISINDAN ŞANSTIR

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan etkinlikler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi ile son buldu. Konferans salonunda yapılan programda konuşan Vali Ali Kolat, bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerin çok büyük katkılarının olduğunu dile getiren Vali Kolat, “Bu anlamda öğretmenlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bizler de öğretmenlerimizin bu çabasını ve gayretini destekleyecek ortamı sağlamakla mükellefiz. Şanlı bir ülkeyiz. Öğretmenlerimiz iyi bir noktaya geldi. Bugün bütçenin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bu ülkemiz açısından önemli bir şanstır. Öğretmen, bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi ve öğreticisidir”

 

ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de öğretmenliğin bir formülü öğretmekten öte bir meslek olduğunu vurguladı. Çetin, “Bir ülkede eğitim alanında ciddi sorunlar varsa, başka alanların sorunsuz olmasını bekleyemeyiz. O yüzden bütün iyilikler eğitimle sağlanabilir, bütün güzellikler eğitimle öğretilebilir. Ülkeler gelecek nesillerinin eğitilmesine her şeyden daha çok önem verirler. Çok şükür bunu kendi ülkemizde de görüyoruz. Bu konuda hükümetimize ve bakanlığımıza çok şey borçluyuz” diye konuştu. Programda Öğretmen için yemin töreni yapıldı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan öğretmenlere ödül verilmesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu