Genel

Okullarda İçme Suyu Projesi Çağrımıza Kulak Verin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MD MEDYA – Deva Partisi İl Başkanı Emir Varol, yetkililere çağrıda bulunarak, İl genelindeki tüm okullarda öğrencilerin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için okullara su sebilleri ve çeşmeleri kurulması gerektiğini belirtti.

İl Başkanı Varol yaptığı açıklamada; “Okula devam eden öğrencilerimizde gördüğümüz en büyük problemlerden biri, yeterli miktarda su tüketimi sağlayamamalarıdır. Okul saatleri içerisinde çocukların sağlıklı ve içilebilir suya erişimlerinin çok mümkün olmadığı, bu sebeple ya susuz kaldıkları ya da hijyenik olmayan lavabo musluklarından su içmek zorunda kaldıklarını duyuyoruz. Yeterli su tüketiminin, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli bir faktör olduğu ve temiz suya erişimlerinin en temel hakları olduğu unutulmadan bir an önce okullarda içilebilir suyun temin edilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Okullarda musluk suyunun gerekli arıtma sistemlerinden geçtikten sonra yerleştirilecek su sebilleri ve çeşmeler aracılığı ile çocuklarımızın rahatlıkla suya ulaşmasını istiyoruz. Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak; Kırıkkale Valiliğinden, Belediye Başkanlığından ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuya duyarlı olmalarını, gerekli çalışmaları başlatarak öğrencilerin temel gereksinimi olan temiz içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için Okullarda İçme Suyu Projesi çağrımıza kulak vermelerini bekliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x