GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Önal güven tazeledi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan genel kongresine tek liste olarak giren mevcut Başkan Ahmet Önal güven tazeledi.
 
DİVAN OLUŞTU
Kızılkanat düğün salonunda gerçekleşen kongre ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından divan oluştu. Divan Başkanlığına Adnan Keskin, Katip üyeliklerine Onur Yüksel Bozdağ ve Kağan Yüksel getirildi. Divanın seçilmesinin ardından partinin gelir giderleri partilere okundu.
 
GENİŞ KATILIM
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı kongresine katılım oldukça geniş oldu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Süleyman Köstekli, Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, CHP Milletvekili adayları, Muhasebeciler Odası Başkanı Kürşat Gürtemel ve çok sayıda partili katıldı.
 
BÜYÜK KATILIM OLDU
İlk olarak kürsüye CHP İl Başkanı Ahmet Önal çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. “Örgüt olarak 28 Mart 2015 tarihinde başarılı bir ön seçim gerçekleştirdik. Bu seçime yüzde 70’işin üzerinde katılım oldu. Kırıkkale’de Cumhuriyet meydanından tarihi bir miting gerçekleştirdik. Emekli kenti olan Kırıkkale’mizde emeklilere her bayram ikramiye verilmesi için söz verdik. Bu oldukça ses getirdi. Çok güzel bir seçim çalışması gerçekleştirdik. 1Milletvekili çıkartmak için çok çalıştık. 7 Haziran seçimlerinde yaptığımız hatları bir daha yapamayacağız” şeklinde konuştu.
 
DIŞ POLİTİKA İFLAS ETTİ
Önal açıklamasının devamında “Son 4 yıldır açılım adı altında devlet otoritesi zedelendi. Terör örgütü ülkemizi terk etmeyerek sığınaklar kurdular. Cizre’de insanlar sokaklara çıkamıyor. Her taraf mayın, bomba. Yıllarca sürdürülen hatalı politikalar ülkeyi iflasın eşiğine getirdi. Dolar 3 Lira’nın üzerine çıktı. İşsizlik tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de en önemli sorun. Emekli maaşları Bin lira ve emekli ay zorunu getiremiyor. Dış politikada iflas etmiş durumdayız.’’diye konuştu.
 
GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
Önal, “Suriye sınırımız delik deşik durumda. Kimin girdiği kimin çıktığı belli değil. Ülkemiz önemli günlerden geçerken, Biz CHP olarak üzerimize ne düşüyorsa gösterdik. Önce partim diyen partiler Türkiye’yi kendi kaderlerine bıraktı. Bugün CHP’nin sorumluluğu 7 Haziran’dan çok daha fazla ve 7 Haziran’dan daha fazla oy alacağız. 1 Kasım’da ülkeyi bu hale getirilenler geldikleri gibi gidecekler” dedi.
 
BİZİ TAKLİT ETTİLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise yaptığı konuşmasında “7 Haziran seçimlerinde partimiz çok iddialı bir seçim yaşadı. 550 Milletvekili’nin 330’unu ön seçimle belirledik. Diğer partiler bunu masa başında yazarak gösterdiler. Toplumun her kemsinin sorunlarını öğrenmeye çalıştık ve çözüm önerisi bulduk. Diğer partiler bizi taklit ettiler. Biz 9 Milyon emekli için çalıştık.’’dedi.
 
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
Ahmet Önal, Zeynel Uğur, Ali Okatan, Metin Duman, Onur Yüksel Bozdağ, Osman Ersayar, Osman Özkan, Yücel Demirhan, Mehmet Uysal, Ferhat Yıldız, Bekir Ayan, Satılmış Doğan, Sadi Delice, Fehamettin Engin Cebecioğlu, Asuman Özder, Mahmut Mavili, Çiğdem Karaer, Serpil Ölmez, Meliha Çamlıbel, Mehmet Seçer Bereket, Mukaddes Dağ.
 
DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ
Şakir Karabekir, Ertuğrul Teköz, Kemal Er, Ebru Baktıroğlu, Turgut Tosun, Nazmiye Yavuz, Aslan Öztemir, Selma Demirhan, Amül Güngör.
 
KURULTAY DELEGELERİ
Ahmet Önal, Hüseyin Yücel Kızık, Yücel Demirhan, Mustafa Demiral, Osman Ersayar, Bülent Uslu.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu