Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Önce fidan, sonra asfalt

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Esatmüminli köyünde fidan diken Kolat, müjde de verdi: Önce fidan, sonra asfalt
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kapulukaya Barajının Keskin İlçesi Esatmüminli Köyü mevkiinde bulunan alana DSİ 5.Bölge Müdürlüğünün organizasyonu çerçevesinde fidan dikti. Kolat, burada yaptığı açıklamada, burada başlatılan çalışmayı turizm hareketi olarak değerlendirdiğini söyledi.
 
Fidanlar toprakla buluştu
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, DSİ 5.Bölge Müdürlüğünce organize edilen ağaçlandırma çalışmasına katıldı. , Kapulukaya Barajının Keskin İlçesi Esatmüminli Köyü mevkiinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmasına Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Ağaçlandırma programının açılış konuşmasını yapan DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kapulukaya Barajı hakkında bilgiler vererek 2003 yılından itibaren 5.275.000 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti.
 
Çalışmalardan menmunuz
“ Kapulukaya Barajının bu güzel ortamında, bu güzel yerde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” diyerek  konuşma yapan Vali Kolat ise, “Allah razı olsun. Devlet Su İşlerimiz bize böyle güzel yeşil alanlar bırakıyor. Sadece barajı veya göledi yapmakla kalmıyor. Çevresinin ağaçlandırılması ile ilgili gereken desteği ve katkıyı sağlıyor. Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığımız olmak üzere, Genel Müdürlüğümüzün, Bölge Müdürlüğümüzün ve Şube müdürlüğümüzün ilimizdeki çalışmalarından biz son derece memnunuz.” dedi. Kolat,” Ağaçlandırma anlamında Orman İşletme Müdürlüğümüz de gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Hakikaten 5.275.000 fidanın dikilmesi çok büyük bir başarıdır. Biz de 1.000.000 adet ağacımızı toprakla buluşturuyoruz. Sadece Orman İşletme Müdürlüğümüz kendisi ağaç dikmiyor belediyelerimize, kamu kurumlarımıza da ağaç vererek fidanın toprakla buluşmasına vesile oluyor.” Şeklinde konuştu.
 
Cazip bölge haline gelecek
Baraj alanı ve çevresi hakkında bilgilerde veren Vali Ali Kolat, “Bu bölgemiz çok önemli bir bölge bu alanın karşısında Karaahmetli Köyü ve Tabiat Parkı bulunuyor. Cazip bir bölge haline geliyor. Buraya çok vatandaşımız geliyor. Dolayısıyla biz buranın yolunun altyapı çalışmalarını yaptık. Bu yıl asfalt çalışmasını da yapacağız.” dedi. “Malumuz bu hafta Turizm Haftası ve bu bölge de turizme elverişli bir bölge. Biz burayı ayrıca bir turizm hareketi olarak da değerlendireceğiz.” Sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Kolat, “Nerede bir fidan dikiliyorsa, nerede erozyonu engellemeye yönelik bir faaliyet varsa biz oradayız ve destekçiyiz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. Kolat, daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet, Kapulukaya Barajı çevresine fidan dikti. Program sonrası Vali Kolat, Cankurtaran ve Esatmüminli köyünde yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi.
Önce fidan, sonra asfalt - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Önce fidan, sonra asfalt - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Önce fidan, sonra asfalt - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Önce fidan, sonra asfalt - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Önce fidan, sonra asfalt - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu