Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaşması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Kırıkkale’de bütün illerle eş zamanlı olarak bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

 

2019 YILI YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen kampanya kapsamında Eski Milli Eğitim Müdürlüğü yanında bulunan yaya geçidinde etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte araçlar polis ve jandarma personelleri tarafından durdurularak sürücülere bilgilendirmeler yapıldı. Yaya geçitlerinde yayaların sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü, yayaların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi gibi mesajların yer aldığı broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte polis ve jandarma personelleri gün boyunca hem yayalara hem de sürücülere bilgilendirme yaptılar.

 

YAYA İŞARETİ OLAN YERLERDE ARAÇLARIN HEMEN DURMASI GEREKİYOR

Beraberindeki Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural ve öğrencilerle birlikte etkinliğe katılarak destek veren Vali Yunus Sezer,  “81 ilimizde ve bütün ilçelerimizde yay önceliğine dikkat çekmek için bir duyarlılık oluşturmak için devlet olarak sahalardayız. Yanımızda çocuklarımız, belediyemiz, emniyetimiz ve jandarmamız da var. Emniyet personelimizin yarısı bu duyarlılığı belirtmek üzere sahada. 2018 yılında kanun değişikliği oldu. Bundan sonra yaya işareti olan yerlerde araçların hemen durması gerekiyor ve önceliği yayalarımıza vermesi gerekiyor.”dedi.

 

4 YILDA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 750 KİŞİ YARALANDI

Açıklamalarında son 4 yılda 10 yayanın benzer kazalarda hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Sezer, “Bizim trafik kazalarımızın yüzde 20’si yayalara çarpma üzerine meydana gelen kazalar. Kırıkkale’de bu çok az değil. Son 4 yıl içerisinde 10 vatandaşımız yine bu yaya çarpması üzerine hayatını kaybetmiş, 750 tane de yaralamalı kaza olmuş. Yine bu sene 3 tane vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 194 tane de yine yaralamalı kazamız var. Bu az bir rakam değil. Sonuçta trafik bilincinin artırılmasıyla beraber bu rakamlar da en aza indirgenecek. Bizim mottomuz ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ diyoruz.  Bütün vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bundan sonra da önceliklerimize dikkat edelim.”diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x