Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Önemli kazanımlarımız var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ve yönetim kurulu 2015 yılının sağlık çalışanlarının yıpranma payının ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılacağı yıl olması talebini içeren bir basın açıklaması yaptı.
 
TALEPLER DİLE GETİRİLMELİ
Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürdüğünü belirten Şube başkanı Akdoğan toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getirdiklerini belirtti.
 
ÖNEMLİ KAZANIM
Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´in toplu sözleşmede, yıpranma payı konusunda Bilim Kurulu kurulması talimatı verdiğini açıkladı. Akdoğan verdiği bilgiye göre; Bakan Çelik, Bilim Kurulu´nun hem sağlık çalışanları hem de diğer hizmet kollarındaki yıpranma payını ele alması, yıpranma payı verilecek mesleklerin bu komisyonca belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Çelik, komisyon raporu neticesinde yıpranma payının Ocak 2016´dan itibaren hayata geçmesi için toplu sözleşmeye bir madde eklenebileceğini dile getirdi.
 
HER 5 YILA 1 YIL
Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, toplu sözleşmede, Bilim Kurulu´nun Eylül´de çalışma yapmasının, yıpranma payının Ocak itibariyle hayata geçmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Yıpranma payı konusunda önemli bir adım atıldığını vurgulayan Akdoğan, böylece sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği yıpranma payının hayata geçirileceğini belirtti. Akdoğan, “Bizim hedefimiz sağlık çalışanlarının 5 yıla 1 yıl yıpranma payı almasıdır” şeklinde konuştu. Düzenleme bu şekilde hayata geçerse, sağlık çalışanları görev yaptıkları her 5 yıl için 1 yıl kazanacak. Böylece erken emekli olabilecekler.
 
KAZANIMLARDAN BAZILARI
Elde edilen kazanımları açıklayan akdoğan, “Maaşa yüzdelik zam: Bütün kamu görevlilerine; 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettik. döner sermaye katsayılarına artış: Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1.50’den 1.70’e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladık! (350 bin sağlık çalışanını ilgilendiren bu kazanım ile GİH, TH, YH sınıfına 100 TL’ye kadar, sağlık hizmetleri sınıfına 200 TL’ye kadar ek ödeme kazandık. yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi: Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak! (Kazanımımız sayesinde Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışında 50-150 TL zararı ortadan kaldırdık.) yıpranma payı: 2016 yılından itibaren uygulanmak üzere sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için Bilim Kurulu kurulmasını sağladık”
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu