Gündem

Online Hizmet Veren Psikologlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son günlerde psikologlara başvuru sayısında bir artış olsa da, bunların büyük çoğunluğu online terapi yöntemini tercih etmektedir. Koronavirüs sürecinin beraberinde getirdiği sorunlar nedeniyle psikologlar ile yüz yüze görüşmeye çekinen kişiler, online psikolog arayışına giriyorlar ve tedavi süreçlerini görüntülü konuşma ile sürdürmek istiyorlar. Her ne kadar yüz yüze görüşmek daha iyidir algısı olsa da, aslında bu doğru değildir. İnsanların kendi konfor alanlarında, kendilerini rahat hissettikleri yerlerde bulunmaları onların gergin olmalarını engellemektedir. Bu sayede online terapi sürecinde görüştükleri online psikolog ile çok daha rahat ve sorunsuz iletişim kurabilmektedirler.

Birçok araştırmanın ardından kendiniz için en iyi olduğunu düşündüğünüz bir psikolog buldunuz. Sonrasında fark ettiniz ki, bu psikolog, başka bir şehirde hizmet veriyor. Fakat bu, asla üzülmeniz gereken bir konu değildir. Bulmuş olduğunuzun psikoloğun online terapi yapıp yapmadığını öğrenmelisiniz. Günümüzde çoğu uzman, kendisini online psikolog olarak belirtmektedir ve online terapi hizmeti sunmaktadır. Bu sayede, sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz uzmanı değiştirmek zorunda kalmayacak ve istediğiniz gün, istediğiniz saat ve istediğiniz yerde online terapiden yararlanacaksınız.

En İyi Online Psikolog Seçimi

Kendinize uygun olacak en iyi online psikolog arayışında henüz bir sonuca varamadıysanız, çevrenizden destek almayı deneyin. Daha önce bir psikolog ile online terapi yöntemiyle görüşmüş olan kişilerle konuşun ve onlardan fikir alın. Ayrıca, internet üzerinden online terapi hizmeti sunan psikologlara göz atabilir ve onlara verilen puanlar ile yapılan yorumları okuyabilirsiniz. Bu sayede kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz ve başarılı bulduğunuz online psikolog ile aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan görüşme yapabilirsiniz. Eğer kendinizi ifade etmekte zorlanıyorsanız veya problemlerinizi bir başkasına bahsetmek size zor geliyorsa, online terapi yöntemini kullanmak en akıllıca yöntem olacaktır. Evinizin salonunda, odanızda veya rahat hissettiğiniz herhangi bir yerde online psikolog ile görüşmeye başlayabilirsiniz; bu sayede kendinizi çok daha iyi hisseder, sorunlarınızı psikoloğa daha açık ve rahat bir şekilde anlatabilirsiniz. Kendinizi uzmana ne kadar açık ifade ederseniz, sorunlarınızın anlaşılması da o kadar kolay olacaktır. Ve bu da, sorunlarınıza daha akılcı ve kolay çözümler bulunmasını sağlayacaktır. Eğer gergin hissederseniz, sorunlarınızdan eksik veya yanıltıcı bir şekilde bahsederseniz, çözüm bulmak da bir hayli zor olacaktır. Yukarıda da bahsedildiği gibi; kendinizi ifade etmekte sorun yaşıyorsanız, yüz yüze görüşme yapmak yerine online psikolog bulmanız ve online terapi yöntemine başvurmanız gerekmektedir. Bu sayede, yüz yüze görüşmeye kıyasla çok daha verimli bir tedavi süreci geçirebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi ve online terapi randevusu almak için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x