Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ORGANİK KARPUZ DÖNEMİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta yetiştirilen ve hasadı Ağustos ayının sonlarından itibaren başlayan organik karpuz, Kırıkkale başta olmak üzere yurt içi piyasasında rağbet gördü.
AROMASINI FARKLI KILIYOR
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta yetiştirilen ve hasadı Ağustos ayının sonlarından itibaren başlayan organik karpuz, yurtiçi piyasasında rağbet görüyor. Yozgat’ın iklim koşullarının kavun ve karpuzun tadını ve aromasını farklı kıldığı belirtildi. Yozgat’ta daha önce sadece Yerköy ilçesinin Sekili bölgesinde ekimi yapılan kavun ve karpuzu diğer ilçelere yaymak üzere 2010 yılından itibaren deneme amaçlı ekimler yaptırıldı.
 
KIRIKKALE’YE GÖNDERİLİYOR
Yozgat’ta karpuz ekimine nisan ayında başlanıyor, eylül ve ekim aylarında hasat bitmiş oluyor. Burada yetişen karpuz, Yozgat ile Ankara, İstanbul, Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir, Amasya hatta Adana’ya gönderiliyor. Yozgat’ta yetişen karpuz, hormonsuz, toprağı kaliteli olduğu için şeker oranı yüksek, doğal ve tadını topraktan alıyor.
 
SEKİLİ KARPUZU DİYE SATILIYOR
Yozgat karpuzunun geç olgunlaşması sayesinde insanların mevsim normallerinin dışında da karpuz yeme imkanı bulduğu da belirtildi. Sekili’de karpuz yetiştiriciliği yapan Zabit Avcı, Türkiye’nin en lezzetli kavun ve karpuzunun Yozgat’tan çıktığını savunarak, “Yerköy ilçemize bağlı Sekili köyümüzde her sene tarım alanlarının önemli bölümüne kavun ve karpuz ekimi yapılıyor. Geç hasat karpuzları ‘Sekili karpuzu’ diye satılıyor. Dönümden 3-4 ton mahsul alıyoruz” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x