Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Eylem Planı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Eylem Planı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı” toplantısı yapıldı.

 

BAŞBAKAN PAYLAŞMIŞTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda Otizmli bireye sahip ailelerin ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak için uygun politikaların gerçekleştirilmesine yönelik “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı” hazırlanarak 03 Aralık 2016 tarihinde resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ulusal Eylem Planı Başbakan Binali Yıldırım himayelerinde 03 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında düzenlenen etkinlikte kamuoyu ile paylaşılmıştı.

 

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

“Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı” kapsamında aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında Eylem planında yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile toplantı gerçekleşti. Vali Yardımcısı Özkan başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Kırıkkale Üniversitesi Rektöre Yard. Prof. Dr. Osman Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hatice Uğurlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramis Ender Güngüneş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arif Ay, İl Basın Halkla İlişkiler Müdür V. Gülcan Yıldız, Tüm Engelliler Demeği Temsilcisi Hıdır Kuşçu katıldı.

 

ELE ALINAN KONULAR

Toplantıda Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylere yönelik farkındalık çalışmaları ve kurumlar arası iş birliği, erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması, ailelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, eğitsel değerlendirme, özel eğitim, destek eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, istihdam süreçleri ve çalışma hayatı, sosyal hizmet, sosyal yardım ve toplumsal yaşama katılım gibi konular ele alındı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x